Wijzigingsbesluit Algemeen mandaatbesluit Ede 2019 - september 2020

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede, ieder voor zover het zijn eigen bevoegdheid betreft;

gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op de artikelen 160, 168 en 171 van de Gemeentewet;

gelet op artikel 60 van boek 3 van het Burgerlijk Wetboek;

gelet op het Algemeen mandaatbesluit Ede 2019

besluit/besluiten:

Vast te stellen het volgende Wijzigingsbesluit Algemeen mandaatbesluit Ede 2019 - september 2020.

Artikel I  

 

A.

In Bijlage 1 wordt onder de opgenomen beperkingen (“Het mandaat geldt niet voor:”) ten aanzien van: “Afwijken van het aanbestedings-/inkoopbeleid” in de rechterkolom <<Overigens is afwijken van het aanbestedings-/inkoopbeleid voorbehouden aan het college.>> vervangen door:

De gemeentesecretaris is bevoegd tot afwijking van het inkoop- en aanbestedingsbeleid, uitsluitend voorzover het betreft de te volgen aanbestedingsprocedure voor opdrachten met een maximale opdrachtwaarde tot en met € 100.000,00 excl. btw (diensten en leveringen) en € 1.000.000,00 excl. btw (werken), zulks zonder de mogelijkheid van ondermandaat. Hierbij geldt als werkinstructie dat het college halfjaarlijks een overzicht ontvangt van de toepassing van deze bevoegdheid en evaluatie van dit mandaat na afloop van een jaar.

 

B.

In Bijlage 1 wordt onder de opgenomen beperkingen (“De gemandateerde is beperkt bevoegd om in mandaat te besluiten, als volgt:”) ten aanzien van “het aangaan van financiële verplichtingen” in de rechterkolom na de eerste bullet een nieuwe bullet met de volgende volzin toegevoegd:

Afdelingsmanagers zijn zelfstandig bevoegd tot definitieve subsidievaststelling na een voorafgaande subsidieverlening en verantwoording van de gesubsidieerde activiteit tot en met

€ 500.000,00.

 

C.

In Bijlage 1 wordt onder de opgenomen beperkingen (“De gemandateerde is beperkt bevoegd om in mandaat te besluiten, als volgt:”) ten aanzien van “het aangaan van financiële verplichtingen” in de rechterkolom aan de bullet inzake de afdelingsmanager Grondzaken en Vastgoed het volgende toegevoegd:

De afdelingsmanager Grondzaken en Vastgoed is ten aanzien van het aangaan van huurovereenkomsten betreffende onroerende zaken in beheer of eigendom van zijn afdeling (met uitzondering van gebouwen die in gebruik zijn bij de gemeentelijke organisatie zelf) onbeperkt bevoegd.

 

D.

In Bijlage 1 wordt onder de opgenomen beperkingen (“De gemandateerde is beperkt bevoegd om in mandaat te besluiten, als volgt:”) ten aanzien van “het aangaan van financiële verplichtingen” in de rechterkolom aan de bullet inzake de afdelingsmanager Grondzaken en Vastgoed het volgende toegevoegd:

De afdelingsmanager Grondzaken en Vastgoed is bevoegd te besluiten tot het verlenen van en tot het ondertekenen van (notariële) volmachten tot het passeren van notariële akten ter uitvoering van overeenkomsten waartoe door of namens het college is besloten.

 

E.

In de toelichting wordt in de toelichting op Bijlage 1 de eerste alinea luidende <<Bij mandaatuitoefening moet volgens geldende wet- en regelgeving worden gehandeld. Duidelijkheidshalve vermeldt de bijlage expliciet dat afwijken van het inkoopbeleid niet is toegestaan (met uitzondering van de algemene voorwaarden).>> vervangen door:

Bij mandaatuitoefening moet volgens geldende wet- en regelgeving worden gehandeld. Managers en directeuren mogen van algemene inkoopvoorwaarden afwijken. Uitsluitend de gemeentesecretaris is daarnaast bevoegd af te wijken van het overige inkoop- en aanbestedingsbeleid, maar alleen ten aanzien van de te volgen aanbestedingsprocedure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuze voor een enkelvoudige aanbesteding, waar het beleid als uitgangspunt een meervoudige procedure voorschrijft boven bepaalde drempelbedragen. Dit mandaat omvat dan ook niet de bij de aanbesteding inhoudelijke te hanteren beleidsmatige inkoopkaders, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op 1 november 2020.

Aldus besloten in de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 september 2020, zaaknummer 151542.

De burgemeester,

mr. L.J. Verhulst

Burgemeester en wethouders,

drs. R.F. Groen MPA

secretaris,

mr. L.J. Verhulst

burgemeester.

Naar boven