Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Neer – Heldenseweg 2020 - gemeente Leudal.

Besluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ter voldoening aan artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 september 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijventerrein Neer – Heldenseweg 2020’ , zoals dat ter inzage heeft gelegen van 2 juni 2020 tot en met 13 juli 2020, gewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan voorziet deels in de actualisatie van het bestaande bestemmingsplan voor het bedrijventerrein en deels in een uitbreiding van het bedrijventerrein voor drie percelen/locaties.

TerinzageleggingVan 8 oktober 2020 tot en met 18 november 2020 ligt het plan met bijlagen voor iedereen ter inzage. Digitaal is het plan beschikbaar gesteld op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl en in te zien via de hyperlink NL.IMRO.1640.BP20BtNeer-VG01 (= het planidentificatienummer). De bronbestanden zijn beschikbaar via de hyperlink Bronbestanden bedrijventerrein Neer-Heldenseweg 2020-VG  Daarnaast ligt een papieren versie van het plan ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1, gedurende de openingstijden van de receptie.

Beroep en voorlopige voorzieningIngevolge de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een beroepschrift worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit door:

  • 1.

    1. een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    2. een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • 3.

    iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener(s), de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering). Via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het ook mogelijk digitaal beroep instellen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan wordt dan opgeschort, totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

Naar boven