Besluit van de gemeenteraad van Den Helder, houdende wijziging van de Legesverordening 2020

De raad van de gemeente Den Helder;

 

gezien de wens om het adviesstelsel omgevingskwaliteit te moderniseren;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

 

gelet op het bepaalde in artikel 229 van de Gemeentewet;

 

BESLUIT:

 

De navolgende Verordening tot wijziging van de Legesverordening 2020 vast te stellen:

 

 

Verordening tot wijziging van de Legesverordening 2020

 

Artikel A Wijzigen Legesverordening 2020

 

De Legesverordening 2020 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • 1.

    Na onderdeel 2.2.1.2 van Hoofdstuk 2 van Titel 2 van de Tarieventabel wordt het volgende onderdeel ingevoegd:

 

Onderdeel 2.2.1.3

Indien de aanvraag betrekking heeft op een bouwplan waarvoor ambtelijke toetsing aan de welstandscriteria als bedoeld in artikel 12a van de Woningwet plaatsvindt, wordt het overeenkomstig de onderdelen 2.2.1 t/m 2.2.1.2 berekende bedrag verhoogd met 0,2% van de bouwkosten.

 

  • 2.

    De tekst van onderdeel 2.6.7 van Hoofdstuk 2 van Titel 2 van de Tarieventabel wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

  •  

Indien de aanvraag om een omgevingsvergunning betrekking heeft op of aan een onroerende zaak handelsreclame te maken of te voeren met behulp van een opschrift, aankondiging of afbeelding in welke vorm dan ook, die zichtbaar is vanaf een voor het publiek toegankelijke plaats, bedoeld in artikel 2.2 eerste lid, onder h, van de Wabo, bedraagt het tarief:

 

  • 3.

    De tekst van onderdeel 2.14.3 van Hoofdstuk 2 van Titel 2 van de Tarieventabel wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

  •  

Onverminderd het bepaalde in de voorgaande onderdelen van dit hoofdstuk wordt het bedrag genoemd in de onderdelen 2.2.1. t/m 2.2.1.2. verhoogd met een bedrag zijnde het tarief dat door de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit voor de advisering omtrent monument activiteiten inzake de aanvraag of het ontwerp van de beschikking op de aanvraag om een omgevingsvergunning. De kosten die hiervoor worden gemaakt, worden doorberekend aan de aanvrager.

(Onderdelen 2.14.1 en 2.14.2 zijn niet van toepassing op de advieskosten van de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit)

 

Artikel B Overgangsbepaling

 

Deze wijzigingsverordening is niet van toepassing op een aanvraag om omgevingsvergunning, die is ingediend vóór inwerkingtreding van deze wijzigingsverordening en waarop op dat tijdstip nog niet is beschikt, voor zover:

  • a.

    de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit reeds heeft geadviseerd en het bouwplan ‘akkoord’ heeft bevonden;

  • b.

    de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit reeds heeft geadviseerd en het bouwplan ‘niet akkoord, tenzij wordt voldaan aan opmerking’ heeft bevonden en waarbij nader overleg niet noodzakelijk is.

 

Artikel C Inwerkingtreding

 

Deze verordening treedt in werking met ingang van 6 oktober 2020.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 september 2020.

De raad van de gemeente Den Helder,

Voorzitter,

Griffier,

Naar boven