Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, herziening Boksheidsedijk 10 Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van vier ruimte-voor-ruimte woningen.

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Buitengebied, herziening Boksheidsedijk 10 op 22 september 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

  • 1.

    het begrip 1.49 mantelzorg verwijderen;

  • 2.

    de begrippen vanaf 1.50 vernummeren, zodat de nummering doorloopt;

  • 3.

    artikel 7.1.1 lid a. als volgt aan te passen: woningen, al dan niet in combinatie met aan huis verbonden beroepen;

  • 4.

    artikel 8.1.1 lid a. als volgt aan te passen: woningen, al dan niet in combinatie met aan huis verbonden beroepen.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 oktober 2020 tot 19 november 2020 ter inzage in het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPBbh100072-VAST.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor Boksheidsedijk 10.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Voor de realisatie van twee van de vier woningen is een ontheffing hogere grenswaarde op basis van de Wet geluidhinder noodzakelijk. De ontwerpbeschikking ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Eersel 2017 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de ontheffing hogere grenswaarde gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de ontheffing hogere grenswaarde.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet niet uw beroepschrift te ondertekenen. Burgers hebben de mogelijkheid om dit alles ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl te doen. U moet dan wel over DigiD beschikken.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende bent, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B. Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven