Ontwerpbestemmingsplan ‘Eeneind 2018’; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ heeft in 2018 in ontwerp ter inzage gelegen. Naar aanleiding van dit ontwerp werd door enkele bewoners van de wijk Eeneind Oost gevraagd de bestemming van een nog niet bebouwde bouwkavel voor twee woningen aan de Kleine Heiakker in heroverweging te nemen. Het uiteindelijke voorstel is om de bouwkavel voor twee woningen te handhaven. Wel wil het gemeentebestuur gelegenheid geven hierover alsnog formele (positieve of negatieve) zienswijzen in te dienen. Daarnaast is het gewenst om een aantal, relatief kleine aanpassingen elders in het plan aan te brengen. In verband hiermee is besloten het bestemmingsplan opnieuw in ontwerp ter inzage te leggen. Alle ingekomen zienswijzen zullen via een ‘Nota van zienswijzen’ aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Eerder ingediende zienswijzen zullen daarbij worden meegenomen, zodat de indieners daarvan niet genoodzaakt zijn dezelfde zienswijzen opnieuw in te dienen. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een beslissing over het plan.

 

Inhoud van het plan

Het plangebied omvat de woongebieden Eeneind en Eeneind Oost en ook het bedrijventerrein Eeneind, met uitzondering van Eeneind II Zuid en Eeneind West. Het bestemmingsplan heeft voornamelijk een conserverend karakter; veel regels blijven hetzelfde. Het gebied Molenkamp/Kruisakker/Eeneind/Den Binnen heeft de bestemming ‘Gemengd’ gekregen vanwege het gemengde karakter van bedrijvigheid met (bedrijfs)woningen. De huidige mogelijkheden van de bedrijven zijn daarbij overgenomen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ ligt met ingang van vrijdag 25 september tot en met donderdag 5 november 2020 op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 in Nuenen, voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eeneind 2018’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenEeneind2018-C002

 

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. U kunt een brief per post of online naar ons sturen. U kunt dat doen via de website www.nuenen.nl/digitale-brief Een elektronische brief wordt als een officiële brief in behandeling genomen.

Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw J. de Vrees van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040- 2631631).

Nuenen, 24 september 2020

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven