Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van de Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 in verband met het overhevelen van de Pgb tarieven uit die regels naar de Verordening Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 (Wijzigingsbesluit Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 (verwijdering tarieven Pgb)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 156 van de Gemeentewet en de Verordening op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018,

 

besluit:

 

Vast te stellen het navolgende Wijzigingsbesluit Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 (verwijdering tarieven Pgb)

Artikel I  

De Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • a.

    In de inhoudsopgave komt artikel 3.1 onder Hoofdstuk 3 te vervallen. Artikel 3.2 vernummert naar artikel 3.1. De paginanummering in de inhoudsopgave wordt hierop aangepast.

  • b.

    Artikel 3.1 komt te vervallen.

  • c.

    Artikel 3.2. vernummert naar artikel 3.1.

  • c.

    Onder de ‘Algemene toelichting’ komt het volgende bullit punt te vervallen:

    “verordening artikel 3.12, tweede lid (tarieven Pgb): ingevuld met artikel 3.1 in deze nadere regels”

  • d.

    Onder de ‘Artikelsgewijze toelichting’ komt de toelichting bij artikel 3.1 te vervallen.

  • e.

    De toelichting onder artikel 3.2 vernummert naar artikel 3.1.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking van de Verordening tot wijziging van de Verordening Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 (Pgb tarieven en rechtmatigheid)

Artikel III  

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit Nadere regels op de Zorg voor de Jeugd Amsterdam 2018 (verwijdering tarieven Pgb).

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 juni 2020.

De voorzitter

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting  

De Centrale Raad van Beroep heeft op 17 mei 2017 bepaald dat de essentialia van het voorzieningenpakket moeten worden vastgelegd in de verordening [ECLI:NL:CRVB:2017:1803]. Tot de essentialia van het voorzieningenpakket worden gerekend de tariefdifferentiatie en de hoogte van de Pgb-tarieven. De rechtbank Noord-Nederland heeft bij uitspraak van 27 december 2017 bepaald dat er geen reden is om voor de Jeugdwet niet ook te oordelen dat deze onderdelen in de verordening zelf moeten zijn neergelegd. Dit maakt het overhevelen van de tarieven uit de Nadere regels op de Zorg voor de Jeugd Amsterdam 2018 naar de Verordening Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 noodzakelijk.

Naar boven