Wijziging Beleidsregels uitwegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen;

Gelet op artikel 2:12 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen

b e s l u i t :

vast te stellen de navolgende wijziging van de Beleidsregel uitwegen

 

Artikel I Wijziging Beleidsregel

A. De titelaanduiding van artikel 9 komt als volgt te luiden:

Artikel 9 - Toetsingscriterium art. 2:12 APV: indien er sprake is van een uitweg van een perceel dat al door een andere uitweg wordt ontsloten .

B. Na artikel 10 wordt een onder hernummering van de overige artikelen een nieuw artikel 11 ingevoegd en komt als volgt te luiden:

Artikel 11 - Toetsingscriterium art. 2:12 APV: indien het uiterlijk aanzien van de omgeving daardoor op onaanvaardbare wijze wordt aangetast

1. Als de uitweg aangevraagd wordt voor een weg met een blok rijwoningen geldt het volgende:

a. in de situatie waarbij een eerste uitweg wordt aangevraagd voor een perceel behorend tot een blok rijwoningen verleent het college geen vergunning voor een eerste uitweg ten behoeve van een tussenwoning. Naar het oordeel van het college is dit schadelijk voor het uiterlijk aanzien van de omgeving;

b. een vergunning voor een eerste uitweg kan uitsluitend worden verleend ten behoeve van een eindwoning waarbij het hele voertuig achter de voorgevel kan worden geparkeerd of ten behoeve van een woning, waarbij de garage met toestemming van het college vóór de voorgevel is gebouwd én er geen weigeringsgronden zijn op grond van artikel 2.12, lid 2 van de APV.

2. In afwijking van het genoemde onder lid 1 a en b van dit artikel kan worden afgeweken van deze regels als uit de stedenbouwkundige en/of planologische opzet van een wijk of buurt duidelijk is gekozen voor de mogelijkheid om voor de voorgevel van een (rij)woning te kunnen parkeren.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze wijziging treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 juni 2020.

M.L.J. Out, voorzitter

T. Dijkstra, secretaris

 

Naar boven