Burgemeester en wethouders van gemeente Nieuwegein maken het volgende bekend: Ontwerpbesluit voor een vergunning Wlb, Structuurbaan 1 te Nieuwegein

 

Ter inzage termijn: 21 augustus t/m 1 oktober 2020

Structuurbaan 1, 3439MA Nieuwegein

Omschrijving: het verlenen van een vergunning op basis van de Wet op de lijkbezorging

Kenmerk: 844132

 

Korte omschrijving ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit heeft betrekking op een aangevraagde vergunning op basis van artikel 53 van de wet op de lijkbezorging. Volgens dat artikel is een vergunning vereist voor het vestigen, uitbreiden of wijzigen van een bijzonder crematorium. Onlangs is gebleken dat deze vergunning in casu ontbreekt. De onderhavige aanvraag van Uitvaartcentrum Noorderveld (Monuta) is bedoeld om dit te herstellen. De locatie beschikt reeds geruime tijd over de vereiste toestemmingen/vergunning op het gebied van bouw en milieu en de locatie is ruimtelijke ingepast omdat het past binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. De wet op de lijkbezorging heeft tot doel de zorg voor een verantwoorde behandeling, met eerbied voor de overledene en de nabestaanden. De overheidsbemoeienis met de lijkbezorging betreft het openbaar belang om in een gepast begraven of cremeren te voorzien, waarbij het ook in het belang van de omgeving is dat begrafenissen en crematies naar behoren kunnen geschieden en dat de inrichting van de rustplaatsen daarmee in overeenstemming is.

 

Wilt u meer informatie?

In het kader van de uitgebreide voorbereidingsprocedure ligt het ontwerpbesluit ter inzage bij de Receptiebalie op de 1e etage van het Stadshuis aan het Stadsplein 1 te Nieuwegein (3431 LZ). U kunt daar iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur zonder afspraak terecht en vragen naar het gewenste stuk. U kunt de ingekomen aanvraag ook opvragen bij het Omgevingsloket. Dat doet u door een verzoek te mailen aan omgevingsloket@nieuwegein.nl <mailto:omgevingsloket@nieuwegein.nl>. Vermeld in uw mailbericht ook uw telefoonnummer en geef duidelijk aan welke aanvraag u wilt inzien. U krijgt dan via een antwoordmail een digitale versie van de aanvraagstukken aangeboden.

 

Wilt u een zienswijze indienen?

In de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, mag iedereen op het ontwerpbesluit reageren. Zo´n reactie heet een zienswijze en kan zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan Burgemeester en wethouders van Nieuwegein, t.a.v. afdeling Ruimtelijk Domein (RD), Postbus 1, 3430 Nieuwegein. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u van 08.30 uur tot 17.00 uur contact opnemen via ons Klant Contact Centrum, tel. 14 030 of via e-mailadres gemeente@nieuwegein.nl. U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Het verslag van dat gesprek vormt vervolgens uw zienswijze. Na afloop van de terinzagelegging neemt de gemeente een definitief besluit waarvan indieners van zienswijzen een afschrift krijgen. De gemeente licht in haar besluit toe hoe zij de zienswijzen bij het besluit betrokken heeft. U kunt in dit Gemeenteblad lezen wanneer de gemeente een definitief besluit over de aanvraag heeft genomen. Vanaf dat moment kunnen belanghebbenden beroep indienen.

 

Naar boven