Wijziging Aanwijzingsbesluit toezichthouders Rotterdam 2019

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Rotterdam, ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft,

 

gelezen het voorstel van de directeur van de directie Veiligheid van 21 juli 2020; kenmerk SB 20bb9291;

 

gelet op artikel 6:2, eerste lid, onder a en b van de Algemene plaatselijke verordening Rotterdam 2012, artikel 33, eerste lid, van de Huisvestingswet 2014, artikel 76a van de Participatiewet, artikel 4.3 van de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2019, artikel 5.10, derde lid, juncto artikel 5.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 4.2 van de Wet basisregistratie personen, artikel 1, tweede lid, van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, artikel 53 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen, artikel 53 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers, artikel 6.1, eerste lid, van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, artikel 15a van de Wet sociale werkvoorziening, artikel 9.1a, eerste lid, aanhef en onder b, van de Wet studiefinanciering 2000 en artikel 92, eerste lid, van de Woningwet;

 

overwegende, dat het gewenst is de medewerkers van het team Wijken van de Directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam die werkzaam zijn in de functie van Expert, aan te wijzen als toezichthouder voor een aantal wetten en verordeningen;

 

overwegende, dat het gewenst is de IVI-inspecteurs en de Experts wonen van het cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam aan te wijzen als toezichthouder voor een aantal wetten en verordeningen;

 

overwegende, dat het gewenst is de medewerkers van het cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam die worden ingezet bij de aanpak van ondermijnende activiteiten aan te wijzen als toezichthouder voor een aantal wetten en verordeningen;

 

besluiten:

Artikel I  

Het Aanwijzingsbesluit toezichthouders Rotterdam 2019 wordt als volgt gewijzigd.

 

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In het achtste lid wordt ‘De medewerkers van de stedelijke en gebiedsgerichte interventieteams (Team wonen)’ vervangen door ‘De medewerkers van Team Wonen, de IVI-inspecteurs en de Experts wonen’ en wordt ‘en de Wet Studiefinanciering 2000’ vervangen door ‘, de Wet Studiefinanciering 2000 en de Woningwet’.

  • 2.

    In het achtste lid wordt ‘Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2017/2’ vervangen door ‘Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2019’.

  • 3.

    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

    • 9.

      De medewerkers van het cluster Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam die worden ingezet bij de aanpak van ondermijnende activiteiten zijn belast met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens artikel 10.1, eerste lid, artikel 10.37 en artikel 10.38 van de Wet milieubeheer juncto artikel 1a Wet op de economische delicten voor zover het gaat om feiten die de leefbaarheid aantasten, de Afvalstoffenverordening Rotterdam 2009, alsmede de wetten en verordeningen genoemd in het vorige lid.

B

In artikel 3, eerste lid, wordt ‘De medewerkers van Bureau Frontlijn’ vervangen door ‘De medewerkers van het team Wijken van de Directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam die werkzaam zijn in de functie van Expert en de medewerkers van Bureau Frontlijn’.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 21 juli 2020.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Aldus vastgesteld op 21 juli 2020.

De burgemeester van Rotterdam,

A. Aboutaleb

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 30 juli 2020 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

 

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na de datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • -

    naam en adres van de indiener;

  • -

    datum bezwaarschrift;

  • -

    de gronden van het bezwaar;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

U wordt verzocht een kopie van dit besluit mee te zenden. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op.

Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:

Het college van burgemeester en wethouders

t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie,

Postbus 1011

3000 BA Rotterdam.

U kunt, indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor een dergelijk verzoek is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven