Definitief besluit Hogere Waarde(n) Wet geluidhinder St. Annastraat 99, Nijmegen

In het kader van de omgevingsvergunning St. Annastraat 99 (zaaknummer omgevingsvergunning W.Z20.103545.01) hebben Burgemeester en Wethouders van Nijmegen conform de Wet geluidhinder een Besluit Hogere Waarde(n) vastgesteld (2 juli 2020 en kenmerk SR30/HW2020148). Hierin is voor 2 appartementen de geluidbelasting vanwege het wegverkeerslawaai op de St. Annastraat vastgelegd.

Ter inzage legging

 

  • 1.

    Het besluit hogere waarde en akoestische rapportage worden op donderdag 6 augustus 2020 naar de aanvrager/vergunninghouder en gemachtigde toegestuurd;

  • 2.

    Het besluit hogere waarde en akoestische rapportage liggen vanaf vrijdag 7 augustus 2020 ter inzage bij de informatiebalie in de Stadswinkel aan de Mariënburg 30 te Nijmegen (openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur, donderdag tot 20:00 uur);

  • 3.

    Het ontwerpbesluit hogere waarde en akoestische rapportage worden op donderdag 6 augustus 2020 gepubliceerd in het digitale gemeenteblad, te vinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad. Vul in bij het veld Zoek in Woord(en) of zinsdeel ‘hogere waarde’, selecteer bij Publicatiedatum de datum of periode en selecteer bij Publicerende organisatie(s) Organisatie toevoegen ‘Nijmegen’. Klik vervolgens op Zoeken. Links naast de publicatie onder Gerelateerde informatie Externe bijlagen kan worden geklikt op de bijlagen (besluit hogere waarde en akoestische rapportage).

    Bezwaarmogelijkheid

    Gedurende zes weken, die ingaan op de dag na bekendmaking, kan een belanghebbende een schriftelijk bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, bureau JZ 21, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

    In het bezwaarschrift dienen in ieder geval de volgende gegevens vermeld te worden:

  • 1.

    naam en adres (inclusief postcode) van de indiener,

  • 2.

    de datum,

  • 3.

    een omschrijving van het besluit,

  • 4.

    de gronden (motivering) waarop het bezwaar berust,

  • 5.

    de handtekening.

Het is ook mogelijk om het bezwaarschrift digitaal in te dienen via een webformulier in het Digitaal Loket van de gemeente Nijmegen (https://www.nijmegen.nl/diensten/klacht-bezwaar-en-beroep/bezwaar-maken-beroep-instellen/). Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van DigiD.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die er een spoedeisend belang bij hebben dat dit besluit niet in werking treedt, kunnen om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Een dergelijk verzoek, gericht aan de Voorzitter, dat u pas kunt indienen nadat u een bezwaarschrift heeft ingediend, dient eveneens de bovenstaande gegevens te bevatten. Bij het verzoek moet een afschrift van het bezwaarschrift worden overgelegd.

De Voorzitter beoordeelt het verzoek en doet vervolgens uitspraak.

Individuele burgers kunnen het verzoek ook digitaal indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van DigiD. Zie voor meer informatie de website van de Raad van State.

Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven