Gemeente Zeewolde - Carbidschieten en afsteken vuurwerk jaarwisseling 2020-2021

Burgemeester en wethouders hebben op 28 juli 2020 een voorgenomen besluit genomen over de plaats waar op 31 december 2020 vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur met carbid mag worden geschoten.

Deze plaats is:

Het gearceerde gebied, gelegen in de Zeewolderhoek, zoals aangegeven op de tekening1 die bij dit besluit hoort . De tekening ligt ter inzage bij het Publiekscentrum op het gemeentehuis, en is in te zien als bijlage bij dit voorgenomen besluit.

Tekening 1

De volgende voorwaarden worden verbonden aan het toegestane schieten met carbid (op grond van artikel 2:73b, vierde lid Apv)

  • a.

    er mag uitsluitend geschoten worden in oostelijke richting c.q. Wolderwijd;

  • b.

    het vrije schootsveld moet minimaal 50 meter bedragen en mag geen verharde openbare wegen of fiets- of wandelpaden bevatten.

  • c.

    Er mag uitsluitend met melkbussen worden geschoten met plastic, een doek of bal.

    carbidkanonnen zijn niet toegestaan.

Ook is er met betrekking tot het afsteken van vuurwerk in het centrum van Zeewolde het volgende besluit genomen:

Als gebied waarbinnen het verboden is op 31 december 2020 van 18.00 uur tot 19.00 uur consumentenvuurwerk te bezigen c.q. af te steken is het winkelcentrum van Zeewolde aangewezen, dat is het gebied gelegen binnen de wegen Horsterweg, Gelderseweg, Stevinweg, Flevoplein, Gouwzee, Marktstraat en Pioniersweg. (Op grond van artikel 2:73, eerste lid van de Apv ) Dit is aangegeven op de tekening 2 die bij dit besluit hoort.

De tekening ligt ter inzage bij het Publiekscentrum op het gemeentehuis, en is in te zien als bijlage bij dit voorgenomen besluit.

Tekening 2

Uw zienswijze

U kunt binnen 2 weken na bekendmaking van dit voorgenomen besluit uw zienswijze aan ons kenbaar maken. (op grond van het bepaalde in artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht).

Dat kan:

  • 1.
  • 2.

    schriftelijk bij de burgemeester van Zeewolde, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde.

  • 3.

    Mondeling door contact op te nemen met de heer R. de Haas, coördinator Integrale Veiligheid, van de afdeling Samenleving, via telefoonnummer 036-5229522.

Zeewolde, 28 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Zeewolde

Naar boven