Voorgenomen verlening omgevingsvergunning Hollandsekade 11 in Woerdense Verlaat - aanbouw woning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om af te wijken van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen met toepassing van:

artikel 2.12, lid 1, sub a onder 1 Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) voor:

Het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening voor het aanbouwen van de woning en het vervangen van een bestaand hekwerk op het perceel Hollandsekade 11 te Woerdense Verlaat, (Registratienummer W-2019-0110). De bestemming Waterstaat-Waterkering laten de beoogde aanbouwen niet rechtstreeks toe, maar pas na goedkeuring van de waterbeheerder. De waterbeheerder heeft goedkeuring verleend waardoor dit enkel een formaliteit betreft.

Voor de werkzaamheden rondom de woning in relatie tot de uitstoot van stikstof is een ‘Verklaring van geen bedenkingen’ in het kader van de Wet natuurbescherming in ontwerp afgegeven die gelijktijdig met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt. Vanwege de Verklaring van geen bedenkingen is er geen sprake van een reguliere voorbereidingsprocedure maar van een uitgebreide voorbereidingsprocedure.

Alle op het plan betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 30 juli 2020 zes weken voor iedereen ter inzage. Gedurende deze termijn kan schriftelijk of mondeling een zienswijze over het plan worden ingebracht. Op deze planprocedure is de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van toepassing aangevuld met hetgeen bepaald is in paragraaf 3.1 en paragraaf 3.3 van de Wabo.

 

Naar boven