Gemeente Rotterdam - Eerste wijziging Horecagebiedsplan Rozenburg 2019-2021

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam en de burgemeester van Rotterdam, elk voor zover het zijn bevoegdheden betreft,

 

gelezen het voorstel van de Directeur Veiligheid van 21 juli 2020 met kenmerk 3629620;

 

overwegende, dat het wenselijk is een wijziging in het horecagebiedsplan Rozenburg 2019-2021 aan te brengen;

 

gelet op de artikelen 2:28a en 2:28b van de APV Rotterdam 2012;

 

besluiten:

Artikel I  

Het Horecagebiedsplan Rozenburg 2019-2021 zoals vastgesteld met de Vaststelling Horecagebiedsplan Rozenburg 2019-2021 (Gemeenteblad 2019/92) wordt als volgt gewijzigd.

 

A

Aan paragraaf 3.3.1 wordt toegevoegd:

 

De Emmastraat is een gemengde straat waar woningen, detailhandel, horeca en dienstverlening is gevestigd. In deze smalle straat is het belangrijk de balans tussen de verschillende functies in de straat te behouden en voorzichtig om te gaan met horeca ontwikkelingen.

Wel staan er op het moment van opstellen van het horecagebiedsplan 2019-2021 drie panden, waar voorheen horeca gevestigd was of in het verleden een verbouwing t.b.v. horeca is ingezet, voor een deel leeg (Emmastraat 26, 36 en 46-48). Horeca ontwikkeling op deze locaties is dan ook toegestaan.

 

In 2018 hebben drie ondernemers de wens geuit om, aangezien terrassen vanwege de beperkte ruimte niet aan de voorzijde in de Emmastraat geplaatst kunnen worden, aan de achterzijde een terras te exploiteren. Om de balans van het woon- en leefklimaat te behouden maar de ondernemers wel een kans te bieden, is onder voorwaarden geëxperimenteerd met een terras aan de achterzijde.

Begin 2020 is een positieve evaluatie van het tweejarige experiment ‘achterterrassen Emmastraat in Rozenburg’ afgerond. De deelnemers van het experiment krijgen de mogelijkheid om hun terrassen aan de achterzijde regulier aan te vragen (conform geldend horecabeleid) onder de tijdens het experiment gestelde voorwaarden (met o.a. openingstijden tot 20.00 uur in de periode van 15 mei tot en met 15 oktober).

 

Bijzonderheid

De deelnemers van het experiment kunnen de terrassen aan de achterzijde, onder de voorwaarden van het experiment, regulier aanvragen.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Artikel III Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Eerste wijziging Horecagebiedsplan Rozenburg 2019-2021.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 21 juli 2020.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Aldus vastgesteld op 21 juli 2020.

Voor zover het zijn bevoegdheden betreft,

De burgemeester,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 22 juli 2020 en ligt op dinsdagen, woensdagen en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

 

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit voor zover het de aanwijzing op grond van artikel 2:28a, eerste lid, onderdeel c, APV Rotterdam 2012 betreft binnen zes weken na datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen bij de Burgemeester.

 

Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • -

    naam en adres van de indiener

  • -

    telefoonnummer van de indiener, zodat contact opgenomen kan worden om samen te bespreken wat de beste aanpak van het bezwaarschrift is

  • -

    datum bezwaarschrift

  • -

    de gronden van het bezwaar

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit mee te zenden.

 

Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:

De burgemeester, t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus 1011, 3000 BA te Rotterdam.

Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 2676300.

 

U kunt uw bezwaarschrift ook via internet indienen via het webformulier. Dit is te vinden onder het kopje ‘Formulier’ op de website www.rotterdam.nl/pdc:bezwaar_indienen. U heeft daarvoor wel een DigiD-code, of als bedrijf E-herkenning, nodig. Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl, respectievelijk www.eherkenning.nl.

 

U kunt, indien u een bezwaarschrift bij de burgemeester heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij:

Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM te Rotterdam.

Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

 

Naar boven