Gemeente Vaals - bestemmingsplan - Gewijzigde vaststelling - Cottessen 10C, Vijlen

III.  GEWIJZIGDE VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN COTTESSEN 10C TE VIJLEN (HOEVE BELLET)

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Vaals maakt bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan "Cottessen 10c te Vijlen" gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in een nieuw planologisch kader om een kleinschalig kampeerterrein (dat enkel geopend is tussen 15 maart en 31 oktober) mogelijk te maken.

 

Wijzigingen

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op:

 

  • 1.

    Het toevoegen van een door Bureau Ecoplanning uitgevoerde ‘Quickscan Flora en Fauna Cottessen 10c gemeente Vaals’ d.d. 18 november 2019, projectnummer P237;

  • 2.

    Het toevoegen van een ‘Voortoets Natura 2000 Wet natuurbescherming Cottessen 10c gemeente Vaals’ d.d. 6 december 2019 (met 3 bijlages), projectnummer P 122;

  • 3.

    Het toevoegen van de in het ontwerp weggevallen paragraaf 4.4. van het beplantingsplan met bijbehorende beplantingslijst;

  • 4.

    Enkele wijzigingen in de verbeelding en regels, te weten het opnemen van enkele aanduidingen voor het maximaal toegestane aantal recreatiewoningen en kampeerplaatsen, alsmede het opnemen van een voorwaardelijke verplichting in de planregels ten aanzien van de landschappelijke inpassing.

 

Bovenstaande wijzingen staan verwoord in de zienswijzennota behorende bij het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij naar het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 24 januari 2020 voor zes weken gedurende de openingstijden op het gemeentehuis ter inzage. Gelet op het bepaalde in artikel 1, lid 1 van de Algemene termijnenwet wordt een termijn die eindigt op een zaterdag, zondag of een algemeen erkende feestdag, verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de Sector Ruimte, cluster VROM (tel.nr. 043-3068568). Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0981.BPCottessen10c-VG01).

 

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het recht op beroep komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het wijzigingen betreft, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht, kan een ieder beroep instellen. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

 

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht- spraak van de Raad van State.

Naar boven