Bekendmaking ontwerp-bestemmingsplan en exploitatieovereenkomst Lemiers-rijksweg 104(c) te Lemiers

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp-bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0981.BPuitbRijksweg104c-ON02 is opgesteld voor de planvorming op het perceel Lemiers Rijksweg 104 en 104c, gelegen te (6295 AR) Lemiers, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nummers 8650, 10419, 10992.

Het bestemmingsplan vormt onder meer het planologisch kader voor de verhuur van opslagruimtes aan particulieren en kleinschalige bedrijven, alsmede voor het ter beschikking stellen van kantoorfaciliteiten aan huurders van die opslagruimtes, ten behoeve van aan de opslag ondergeschikte dienstverlening (welke dienstverlening bestaat uit het verrichten van diverse werkzaamheden op het gebied van voorraadbeheer).

Onderdeel van de planvorming is dat de opslagactiviteiten ook mogelijk worden op het achtergelegen terrein Lemiers-rijksweg 104c, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nr. 10992 (grootte: ca. 274 m2). Het bestemmingsplan voorziet daartoe in opname van een aanvullend bouwvlak waar opslagruimtes geplaatst kunnen worden. Tevens wordt ter plaatse van de voormalige bedrijfswoning op het perceel Lemiers-rijksweg 104 (kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nr. 10419), de bestemming gewijzigd van Detailhandel Dh naar Wonen.

Exploitatieovereenkomst

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24, lid 3 Wro jo. artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) is een exploitatieovereenkomst met initiatiefnemers gesloten teneinde te garanderen dat de kosten, samenhangende met realisatie van het bestemmingsplan “Uitbreiding opslagterrein Rijksweg 104c te Lemiers” door hen worden gedragen.

Initiatiefnemers zijn grondeigenaar van de betreffende percelen in het exploitatiegebied te Lemiers. Partijen zijn onder meer overeengekomen:

  • 1.

    dat de gronden binnen het Exploitatiegebied voor rekening en risico van Initiatiefnemers worden ingericht conform het bij de overeenkomst behorende landschapsinrichtingsplan;

  • 2.

    dat Initiatiefnemers zelf verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van het ruimtelijk plan en de daarop betrekking hebbende onderzoeken;

  • 3.

    het risico van afloop van de planologische procedure voor rekening en risico komt van Initiatiefnemers en de gemeente in dat kader een inspanningsverplichting op zich neemt;

  • 4.

    dat eventuele planschade voor rekening komt van Initiatiefnemers.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken, alsmede een zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst, liggen vanaf 24 juli 2020 gedurende openingstijden voor een periode van 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. Tevens kunt u de bescheiden (identificatienummer: NL.IMRO.0981.BPuitbRijksweg104c-ON02), met uitzondering van de exploitatieovereenkomst, raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de terinzagelegging kunt u ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken een schriftelijke zienswijze sturen naar de gemeente Vaals, t.a.v. de afdeling Ruimte, postbus 450, 6290 AL Vaals, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-bestemmingsplan “Uitbreiding opslagterrein Rijksweg 104c te Lemiers”. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met de heer T. Keulders, afdeling Ruimte, cluster VROM via telefoonnummer 043-3068568.

 

Vaals, 24 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Vaals

Naar boven