Gemeente Zoetermeer - kennisgeving - beoordelingsbesluit bestemmingsplan ‘2e partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum Croesinckplein e.o.’

Kennisgeving

Het college maakt bekend dat burgemeester en wethouders van Zoetermeer op 14 juli 2020 een beslissing heeft genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r beoordeling voor het bestemmingsplan ‘2e partiële herziening Palenstein, Winkelcentrum croesinckplein e.o.’.

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) moet beoordeeld worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat er slechts geringe nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten en dat eventuele nadelige gevolgen kunnen worden gecompenseerd. Burgemeester en wethouders delen u daarom mee dat zij hebben besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport voor de activiteit niet nodig is.

Terinzagelegging

Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt vanaf 23 juli 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

Indienen van bezwaar

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het ontwerpbestemmingsplan rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 23 juli 2020 kunnen belanghebbenden die rechtstreeks worden getroffen door het besluit gedurende een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken door een zienswijze in te dienen wanneer het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die bezwaar heeft gemaakt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht als er sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

 

Naar boven