Oproep tot indienen aanvragen ‘schaarse vergunningen’ voor de exploitatie van een speelautomatenhal in Terneuzen

 

 

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders bieden, voorafgaand aan de verdeling en verlening van de beschikbare schaarse exploitatie- en omgevingsvergunning voor de vestiging en exploitatie van een speelautomatenhal in Terneuzen, met deze bekendmaking duidelijkheid over de procedurele behandeling en de inhoudelijke criteria op basis waarvan deze vergunningen zullen worden verleend of geweigerd.

 

Voor het vestigen en uitbaten van een speelautomatenhal als onderdeel van een recreatief complex in Terneuzen zijn voor één locatie schaarse ‘speelautomatenhalvergunningen’ beschikbaar. Het betreft een samenhangende combinatie van een schaarse exploitatievergunning en een schaarse omgevingsvergunning 1e fase voor alleen de activiteit ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’. Deze schaarse exploitatie- en omgevingsvergunningen kunnen alleen worden verleend voor een ‘speelautomatenhal die onderdeel uitmaakt van een complex met ten minste twee andere recreatieve functies waaraan de speelautomatenhal ondersteunend is’. Een vergunning kan niet worden verleend voor een plan met een losse hal.

 

De looptijd van de exploitatievergunning bedraagt 10 jaar, bestaande uit een initiële vergunning periode van 5 jaar met mogelijkheid van verlenging met 5 jaar. Een exploitatievergunning voor een tijdelijke locatie is niet mogelijk.

 

De aanvrager voor de exploitatievergunning en van de omgevingsvergunning moet één en dezelfde (rechts)persoon zijn.

 

Aanvraagtijdvak schaarse exploitatievergunning

Vanaf donderdag 9 september 2020 kunnen ondernemers die in aanmerking willen komen voor een schaarse exploitatievergunning gedurende een aaneengesloten periode van vier weken - en daarmee tot en met woensdag 7 oktober 2020 – schriftelijk een aanvraag om exploitatievergunning (als bedoeld in de verordening Speelautomatenhallen Terneuzen 2019) indienen. Op 7 oktober 2020 om 23:59 uur sluit de indieningstermijn en daarmee het aanvraagtijdvak. Een aanvraag is tijdig ingediend, indien deze uiterlijk op 7 oktober 2020 (zijnde de laatste dag van het aanvraagtijdvak) is ontvangen. Nadien ingediende aanvragen worden niet inhoudelijk beoordeeld.

 

Aanvraagtijdvak schaarse omgevingsvergunning

Vanaf donderdag 9 september 2020 kunnen ondernemers die in aanmerking willen komen voor een schaarse omgevingsvergunning 1e fase voor (in deze fase van de aanvraag omgevingsvergunning) alleen de activiteit ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ gedurende een aaneengesloten periode van 6 weken – en daarmee tot en met woensdag 21 oktober 2020 – een aanvraag om omgevingsvergunning 1e fase voor alleen de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening indienen. Op woensdag 21 oktober 2020 om 23.59 uur sluit de indieningstermijn. Een aanvraag is tijdig ingediend, indien deze uiterlijk op 21 oktober 2020 (zijnde de laatste dag van het aanvraagtijdvak) via www.omgevingsloket.nl is ontvangen. Nadien ingediende aanvragen worden niet inhoudelijk beoordeeld. De procedure voor de aanvraag omgevingsvergunning 1e fase wordt overeenkomstig o.a. de Wet algemene bepaling omgevingsrecht behandeld.

 

Het streven is erop gericht (nagenoeg) gelijktijdig te beslissen op de aangevraagde exploitatie- en omgevingsvergunning.

 

Verdelingsprocedure: vergelijkende toets

Ontvankelijke vergunningaanvragen zullen op basis van de verdelingsmethode van de ‘vergelijkende toets’ worden beoordeeld. De procedurele stappen en toe te passen inhoudelijke beoordelingscriteria in dat verband staan beschreven in de beleidsregel

‘Beleidsregel verdeling schaarse speelautomatenhal Terneuzen 2020’, digitaal raadpleegbaar via www.overheid.nl.

 

Meer informatie

Op www.terneuzen.nl vindt u alle informatie over de verdelingsprocedure. Hier vindt u ook meer informatie over het stellen van vragen en de wijze van indienen.

 

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

Loco-gemeentesecretaris,

Loco-burgemeester,

 

Drs. J. (Jordan) Daane RA

drs. F.O. (Frank) van Hulle

 

De loco-burgemeester van Terneuzen,

 

 

 

drs. F.O. (Frank) van Hulle

Naar boven