Definitief aanwijzingsbesluit ondergrondse containers voorhuishoudelijk restafval Baarn van 21 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat zij op 21 januari 2020 het aanwijzingsbesluit ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval hebben vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de eerste dag na die van deze bekendmaking.

 

Beroepsclausule 

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het besluit treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u tegen dit besluit een beroepschrift indienen bij Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. De termijn voor het indienen van beroep is zes weken en start op de dag ná de datum van publicatie van dit besluit. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt het besluit pas in werking nadat de rechter hierover een beslissing is genomen. In spoedeisende zaken kunt u, zodra het beroepschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Raad van State, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Houdt u er rekening mee dat aan procedures bij de rechtbank kosten verbonden zijn. Meer informatie vindt u op www.raadvanstate.nl. nl uw beroepschrift moet in elk geval bevatten:

 

• naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

• de datum waarop het beroep wordt ingediend;

• een omschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingediend (nummer Gemeenteblad);

• de redenen waarom beroep wordt ingediend.

Als het beroep door iemand anders dan de belanghebbende wordt ingediend, moet een volmacht worden meegestuurd.

Tekst aanwijzingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders

 

Betreft: Aanwijzingsbesluit ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval

 

Gelet op:

 

  • -

    Het bepaalde in artikel 10.26 van de Wet milieubeheer dat gemeenten, in het belang van de doelmatigheid, huishoudelijke afvalstoffen mogen inzamelen nabij elk perceel;

  • -

    Het bepaalde in artikel 4 van de Afvalstoffenverordening Baarn 2020 op grond waarvan het college kan aanwijzen met behulp van welk inzamelmiddel of met behulp van welke inzamelvoorziening de inzameling van bepaalde categorie huishoudelijke afvalstoffen ten behoeve van de gebruiker van een perceel plaatsvindt;

  • -

    De procedure invoering ondergrondse inzameling restafval in Baarn d.d. 10 september 2019;

  • -

    Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht waarin de uniforme openbare voorbereidingsprocedure is opgenomen, welke procedure van toepassing is op dit besluit.

 

Overwegende dat:

  • -

    De gemeenteraad van Baarn op 27 september 2017 besloten heeft tot het ondergronds inzamelen van huishoudelijk restafval in Baarn.

  • -

    De locaties opgenomen in dit aanwijzingsbesluit zijn aangewezen met inachtneming van de procedure invoering ondergrondse inzameling restafval in Baarn, vastgesteld door het college op 10 september 2019.

  • -

    Het college met inachtneming van deze regels met ingang van gedurende zes weken het ontwerp Besluit locatieaanwijzing voor huishoudelijke ondergrondse restafval containers, met hierop de aangewezen locaties voor de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers, ter inzage heeft gelegd en dat binnen deze termijn 70 zienswijzen (overeenkomstig aantal aansluitingen) zijn ingediend, gericht tegen

  • -

    Het college de zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van het ontwerpbesluit inhoudelijk heeft beantwoord in de Zienswijzenota die in bijlage 1 bij dit besluit is bijgevoegd.

  • -

    Bij 5 locaties leiden de zienswijze of de ambtelijke beoordeling tot een verplaatsing van de voorgestelde locatie; hier overneemt het college binnenkort een definitief besluit.

  

  • A.

    Locaties (4) waar geen zienswijzen op zijn ingediend (zienswijze termijn 6 weken) die behouden zijn:

 

  • Code

    Naam

    EN02

    Stationsweg

    SV19

    Oosterstraat

    XG15

    Lepelaarstraat

    XX108

    Zwaneweide

  

  • B.

    Locaties (10) met zienswijzen (zienswijze termijn 6 weken) die behouden zijn:

 

  • Code

    Naam

    AL16

    Brink

    BN01

    Nw Baarnstraat

    BR02

    Nw Baarnstraat

    EE20

    Parkstraat

    MJ01

    Florislaan

    MZ02

    Van Brakellaan

    PK01

    Zoutmanlaan

    SM20

    Mesdagplein

    TG34

    Weteringstraat

    VK28

    Troelstralaan

  

  • C.

    Locatie (1) waartegen wel zienswijzen zijn ingediend en  die komt te vervallen, met een korte inhoudelijke motivering waarom deze is komen te vervallen:

 

  • Code

    Naam

    Korte toelichting

    CP38

        

    Javalaan

        

    Mede door meerdere ingediende zienswijzen van toekomstige gebruikers, het lage aantal aansluitingen en de verkeerssituatie direct bij de locatie komt deze locatie te vervallen. Het geringe aantal bestaande aansluitingen wordt verdeeld over andere ondergrondse restafvalvoorzieningen die in de buurt liggen of worden voorzien van een PMD-container.

  

Besluit

  • 1.

    14 locaties voor ondergrondse afvalcontainers voor huishoudelijk restafval (hierboven genoemd onder de onderdelen A en B) vast te stellen,

  • 2.

    1 locatie voor ondergrondse afvalcontainers voor huishoudelijk restafval met code nummer CP 38, onder de naam Javalaan (hierboven genoemd onder onderdeel C), te laten vervallen, gelet op de ambtshalve beoordeling en naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen;

  • 3.

    De nota van beantwoording van zienswijzen d.d. 21 januari 2020, die als bijlage 1 deel uitmaakt van dit besluit, vast te stellen;

  • 4.

    Dit aanwijzingsbesluit bekend te maken via de hiervoor bestemde kanalen.

 

Dit besluit wordt aangehaald als “Definitief aanwijzingsbesluit ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval Baarn van 21 januari 2020”.

 

Baarn d.d. 21 januari 2020

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van Baarn d.d. 21 januari 2020.

 

De burgemeester,

M.A. Röell

  

De secretaris,

drs. A. Najib

Naar boven