Bestemmingsplan “N65 Helvoirt 2020” vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haaren in zijn vergadering van 2 juli 2020 het bestemmingsplan “N65 Helvoirt 2020” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk diverse maatregelen uit te voeren op de N65 ter hoogte van Helvoirt. Het gaat dan met name om :

  • 1.

    Een ongelijkvloerse kruising van de N65 met de Torenstraat- Molenstraat;

  • 2.

    De aanleg van een fietstunnel onder de N65 bij de kruising met de Kreitenstraat- Hoge Raam;

  • 3.

    De aanleg van een ecopassage bij het Helvoirts Broek;

  • 4.

    De aanleg van parallelwegen, fietsstraten en fietspaden.

Voornaamste doelen van deze maatregelen zijn verbetering van de leefbaarheid in de omgeving van de N65 en bevordering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N65.

Inzien stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 juli 2020 gedurende zes weken (tot en met woensdag 2 september 2020) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer.

Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BPN65Helvoirt-VA01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411-) 62 72 82.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (vrijdag 24 juli 2020 tot en met donderdag 3 september 2020) kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • a.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • b.

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Op dit plan is de Crises-en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat voor het indienen van beroep dat alle beroepsgronden moeten worden opgenomen in het beroepschrift. Na afloop van de beroepstermijn kunnen deze niet meer worden aangevuld. Als binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden worden ingediend wordt het beroepschrift niet ontvankelijk verklaard.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen indien zij beroep instellen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Haaren, 22 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven