Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 30 juni 2020

 

30 juni 2020

 

 

 

Onderwerp

Besluit

Principeverzoek verplaatsing agrarisch bedrijf van Schuwacht naar Tiendweg West Lekkerkerk

Samenvatting

Het college heeft in principe ingestemd met de verplaatsing van het agrarische bedrijf van de Schuwacht 320 te Krimpen aan de Lek, naar een nieuwe locatie aan de Tiendweg West tussen de nummers 34 en 34a te Lekkerkerk. Tevens is ingestemd om op de locatie Schuwacht 320 te Krimpen aan de Lek de agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming, waarbij in ruil voor sloop van de vrijkomende agrarische bedrijfsopstallen vier compensatiewoningen kunnen worden gerealiseerd. Eén van de twee karakteristieke bedrijfswoningen (Schuwacht 316) wordt in twee wooneenheden gesplitst.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in principe in met de verplaatsing van het agrarische bedrijf van Schuwacht 320 te Krimpen aan de Lek naar Tiendweg West, gelegen tussen de nummers 34 en 34a te Lekkerkerk;

  • 2.

    Stemt in principe in met het realiseren van een agrarisch complex op de locatie gelegen tussen de nummer 34 en 34a te Lekkerkerk binnen een bouwvlak van 1,5 ha.

  • 3.

    Stemt in principe in met de bouw van vier compensatiewoningen (één bouwlaag en een kap) met een inhoud van 700 m3 exclusief inpandige bergruimte en 1.000 m3 met inpandige bergruimte op de locatie Schuwacht 320 in ruil voor de sloop van 4.000 m2 (vrijkomende) agrarische bedrijfsbebouwing;

  • 4.

    Stelt als voorwaarden voor deze principe-instemming dat:

  • a.

    de provincie instemt met het verzoek;

  • b.

    de planologische verankering van de principe instemming voor de twee locaties moeten gelijktijdig plaatsvinden in één bestemmingsplanherziening;

  • 5.

    Stemt in met bijgevoegde concept-beantwoording

 

 

 

Delegatie en mandaat raad aan college

 

Samenvatting

Het college heeft een delegatievoorstel voorbereid waardoor bevoegdheden van de gemeenteraad worden overgedragen aan het college. Hierdoor kunnen voorbereidende, uitvoerende en niet-politieke werkzaamheden door het college worden opgepakt en kunnen procedures sneller verlopen wat meer dienstverlenend is. Daarnaast wordt voorgesteld een aantal zaken te mandateren. In die gevallen blijft de raad zelf bevoegd, maar kan het college namens de raad bepaalde besluiten nemen.

 

Besluit

  • 1.

    Het college stelt de gemeenteraad voor het Algemeen delegatie- en mandaatbesluit gemeenteraad vast te stellen.

 

 

 

Opzeggen Mantelovereenkomst SVN

 

Samenvatting

Het college zegt de mantelovereenkomst met de stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) per 1 september 2021 op. Zij gaat in de komende periode met SVN het gesprek aan over het vervolg.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Besluit de mantelovereenkomst met stichting Servicepunt verenigingen Nederlek per 1 september 2021 op te zeggen;

  • 2.

    Gaat de wenselijkheid van en bereidheid tot het aangaan van een nieuwe overeenkomst onderzoeken;

  • 3.

    Informeert de raad hierover met een raadsinformatiebrief nadat er een gesprek is geweest met SVN.

 

 

 

Plan van aanpak Ontwerpwedstrijd gemeentevlag

 

Samenvatting

Het college heeft een procedure bepaald om een officiële gemeentevlag te laten ontwerpen en vaststellen. De ontwerpwedstrijd wordt uitgezet via alle gemeentelijke communicatiekanalen. Alle inwoners kunnen meedoen. Een jury kiest – bij voldoende deelname - drie ontwerpen. Deze worden op de website geplaatst waarna alle inwoners kunnen stemmen. Het winnende ontwerp wordt ter beoordeling voorgelegd aan de gemeenteraad van Krimpenerwaard. De gemeenteraad stelt het definitieve ontwerp vast. Nadat de raad het ontwerp heeft vastgesteld, wordt het voorgelegd aan de Hoge Raad van Adel. Deze instantie verleent de officiële goedkeuring waarna de vlag in het vlaggenregister van de Hoge Raad wordt opgenomen.

 

Besluit

  • 1.

    Het college stemt in met het plan van aanpak Ontwerpwedstrijd Gemeentevlag. De burgemeester wordt gemandateerd om te besluiten op de samenstelling van de jury.

 

 

 

Verrekenen neveninkomsten 2019

 

Samenvatting

De Gemeentewet verplicht om genoten neveninkomsten van voltijdwethouders en de burgemeester te verrekenen. Jaarlijks ontvangen alle collegeleden een uitnodiging van het ministerie van Binnenlandse Zaken om hun neveninkomsten op te geven. Burgemeester en wethouders horen hieraan te voldoen. Er is geen sprake van een verrekenplicht.

 

Besluit

Het college stelt vast dat;

  • 1.

    De burgemeester en alle wethouders tijdig en volledig de opgave over inkomsten uit nevenfuncties uit het kalenderjaar 2019 hebben afgerond.

  • 2.

    Er geen verrekenplicht van toepassing is voor de burgemeester en alle wethouders.

 

 

 

Uitmijnproef in het natuurgebied bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden

 

Samenvatting

Het college besluit dat de omgevingsvergunning aangevraagd voor de uitmijnproef in het natuurgebied, bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden, na verlening en bekendmaking direct in werking treedt. De uitmijnproef vindt plaats op twee locaties in Veerstalblok en Kattendijksblok.

 

Besluit

  • 1.

    Het college besluit dat de omgevingsvergunning aangevraagd voor de uitmijnproef na verlening en bekendmaking direct in werking treedt.

 

 

 

opstapplaatsen leerlingenvervoer

 

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het wijzigen van een aantal opstapplaatsen voor leerlingenvervoer.

 

Besluit

  • 1.

    Het college stemt in met de voorstelde wijzigingen in opstapplaatsen voor leerlingenvervoer.

 

Naar boven