Gemeente Mill en Sint Hubert – Uitgebreide procedure Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning willen verlenen voor het realiseren van een zonneveld (7,5 ha) te Wilbertoord.

Locatie: het zonneveld wordt gerealiseerd op een perceel tussen de N277 en de Noordstraat te Wilbertoord, kadastraal bekend gemeente Mill, sectie E, nummers: 2760, 2174, 321, 320 en 216. De meest nabijgelegen postcode is 5455 RA.

Identificatienummer: NL.IMRO.0815.WiNoordstr-ON01

 

(zaaknummer: Z/20/251121).

 

De omgevingsvergunning wordt verleend met toepassing van de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wabo. Onderdeel van deze procedure is een door de gemeenteraad af te geven verklaring van geen bedenkingen (vvgb). In zijn vergadering van 9 juli 2020 heeft de raad een ontwerp-vvgb afgegeven. Voor bovengenoemd project zijn burgemeester en wethouders een anterieure overeenkomst aangegaan. Hierin zijn afspraken gemaakt over de plankosten, de bijdrage aan het energietransitiefonds, de bijdrage landschappelijke kwaliteit en planschade. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Inzage

De ontwerpbeschikking, ontwerp-vvgb en een zakelijke beschrijving van de overeenkomst liggen van woensdag 15 juli 2020 tot en met dinsdag 25 augustus 2020 voor iedereen ter inzage. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, verzoeken u hiervoor een afspraak te maken bij de publieksbalie, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn.

De ontwerpbeschikking en ontwerp-vvgb zijn in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van de locatie of het identificatienummer. In het gemeentehuis kunt u de omgevingsvergunning zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert, postbus 7, 5360 AA Grave. Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen richt u aan de Gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, Postbus 7, 5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via team VVH, telefoonnummer 0486 477 277.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit dan wel de ontwerp verklaring van geen bedenkingen de zienswijze betrekking heeft. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

 

Naar boven