Ontwerpbestemmingsplan, verzoek tot herbegrenzing stedelijk gebied en ontwerpexploitatieplan “Postels Huufke 2-4 en Mr. De la Courtstraat 15 Vessem

 

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8 en artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Postels Huufke 2-4 en Mr. De la Courtstraat 15, Vessem”, het voornemen om Gedeputeerde Staten te verzoeken om herbegrenzing van het stedelijk gebied en het ontwerpexploitatieplan “Postels Huufke 2-4 en Mr. De la Courtstraat 15, Vessem” met ingang van 11 juli 2020 tot 22 augustus 2020 ter inzage liggen in het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPVph5011-ONTW. Het ontwerpexploitatieplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.EPPM-0001. Met het ontwerp bestemmingsplan is het voornemen om een verzoek aan Gedeputeerde Staten te doen voor een herbegrenzing van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied Postels Huufke. Het plan maakt de realisatie van maximaal 52 woningen mogelijk waarbij de aanwezige veehouderij en het glastuinbouwbedrijf worden beëindigd. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het noodzakelijk het stedelijk gebied te herbegrenzen in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant. Om tot een logische herbegrenzing te komen is het voornemen om aan Gedeputeerde Staten te verzoeken om het stedelijk gebied te vergroten met een deel van het kadastrale percelen gemeente Vessem, sectie L, nummer 66.

Waar gaat het exploitatieplan over?

Het exploitatieplan heeft tot doel om het wettelijk verplichte kostenverhaal te borgen. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een overeenkomst inzake grondexploitatie gesloten. Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder meer de inrichting van de openbare ruimte, fasering en het aanwijzen van woningbouwcategorieën.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 12, 5520 AA Eersel. Eveneens kunnen binnen deze termijn belanghebbenden naar keuze schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze over het ontwerpexploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerp bestemmingsplan, het verzoek tot herbegrenzing van het stedelijk gebied of ontwerp exploitatieplan deze betrekking heeft.

 

Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze, of voor verdere informatie, moet u -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met mevrouw C.R. van der Krieken-Kok, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Naar boven