Besluit van burgemeester en wethouders van Delft tot wijziging van de Subsidieregeling onderwijsachterstandenbeleid en voorschoolse voorziening gemeente Delft

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

 

Gelet op de Wet Kinderopvang en de artikelen 165, 166 en 167 van de Wet op het primair onderwijs en artikel 3, tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Delft

 

b e s l u i t

 

De subsidieregeling onderwijsachterstandenbeleid en voorschoolse voorziening wordt als volgt gewijzigd:

 

I.

A. Artikel 6 komt te luiden:

In afwijking van artikel 7 lid 1 van de ASV Delft geldt:

  • 1.

    Voor houders die niet eerder subsidie ontvingen voor (VE)- peuterplekken op basis van deze regeling, voor de periode 1 augustus 2020 tot en met 31 december 2020, een aanvraagtermijn tot 30 september 2020.

  • 2.

    Voor houders die reeds op basis van deze regeling subsidie ontvangen voor (VE)- peuterplekken, dat een aanvullende aanvraag voor het lopende subsidiejaar ten behoeve van uitbereiding van (VE) – peuterplekken ten alle tijden mogelijk is.

B. Toegevoegd wordt een nieuw artikel, artikel 24 en komt te luiden:

Het college beslist in alle voorkomende gevallen waarin deze regeling niet voorziet. Daarnaast is het college bevoegd om in bijzondere gevallen van hardheid gemotiveerd van deze regeling af te wijken.

 

C. Artikelen 24 en 25, worden vernummerd tot 25 en 26.

 

II.

Bepaalt dat dit besluit in werking treedt met ingang van de dag na publicatie in het Gemeenteblad.

 

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft in de vergadering van 30-06-2020.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

, burgemeester

, secretaris

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Toelichting

Artikel 6 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 lid 1 van de ASV Delft geldt voor de periode 1 augustus 2019 tot en met 31 december 2019 een aanvraagtermijn tot 30 september 2019.

Artikel 6 Aanvraagtermijn

In afwijking van artikel 7 lid 1 van de ASV Delft geldt:

  • 1.

    V oor houders die niet eerder subsidie ontvingen voor (VE)- peuterplekken op basis van deze regeling, voor de periode 1 augustus 20 20 tot en met 31 december 20 20, een aanvraagtermijn tot 30 september 20 20

  • 2.

    Voor houders die reeds subsidie op basis van deze regeling ontvangen voor (VE)- peuterplekken, dat een onderbouwde aanvullende aanvraag voor het lopende subsidiejaar ten behoeve van uitbereiding van (VE) – peuterplekken ten alle tijden mogelijk is.

Lid 1 Voor houders kinderopvang die niet eerder subsidie hebben aangevraagd kunnen met ingang van het schooljaar 2020-2021 starten met VE.

Lid 2 Hierdoor is het mogelijk om lopende het subsidiejaar subsidie te verstrekken om uitbreiding VE – plekken mogelijk te maken.

Artikel 24 Overgangsregeling

  • 1.

    Waar van toepassing blijft de Beleidsregel subsidie peuteropvang en VVE gemeente Delft van toepassing op aanvragen om subsidie die verleend zijn voor de ingangsdatum, zoals bedoeld in artikel 2 lid 1.

  • 2.

    Als tegemoetkoming in eventuele frictiekosten op een basisschool kan het college voor de jaren 2019 en 2020 eenmalige subsidie verlenen onder de volgende voorwaarden:

    • a.

      de activiteiten op deze basisschool worden met ingang van het schooljaar 2019-2020 niet meer vanuit de gemeentelijke subsidie bekostigd;

    • b.

      het schoolbestuur besluit om (een deel van) die activiteiten te continueren vanuit het Rijksbudget onderwijsachterstandsmiddelen voor die basisschool.

    • c.

      Er doet zich een tijdelijk tekort voor in het schooljaar 2019-2020 voor die school vanwege de stapsgewijze opbouw van de Rijkssubsidie.

  • 3.

    In afwijking van artikel 7, lid 3 kan houder aan doelgroeppeuters die vóór 1 januari 2020 al gebruik maken van een VVE-peuterplaats het huidige aanbod (artikel 7, lid 1) blijven continueren uiterlijk tot het kind uitstroomt naar de basisschool.

Artikel 24 Hardheidsclausule

Het college beslist in alle voorkomende gevallen waarin deze regeling niet voorziet. Daarnaast is het college bevoegd om in bijzondere gevallen van hardheid gemotiveerd van deze regeling af te wijken .

Op deze wijze kan in voorkomende situaties maatwerk toegepast worden.

 

Naar boven