Rectificatie: Wijziging Organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013

[Deze bekendmaking betreft een rectificatie omdat de bekendmaking niet volledig was. De oorspronkelijke bekendmaking is op 17 juni 2020 bekendgemaakt, beschikbaar via Gemeenteblad 2020, 152531.]

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen;

 

Gelet op het bepaalde in artikel 160, lid 1 onder c, van de Gemeentewet;

 

Gezien het Besturings- en Management Concept;

 

b e s l u i t:

 

het Organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013 per 1 juli 2020, te wijzigen als volgt:

Artikel 1  

Onder het kopje ‘3.1. Hoofdstructuur van de organisatie’ wordt de tekst bij de derde bullet gewijzigd in:

 

  • zes clusters;

Artikel 2  

Onder 3.1 wordt onder het kopje ‘3.1.3 Clusters’ de eerste volzin gewijzigd in:

 

De organisatie is ingedeeld in zes clusters.

Artikel 3  

Onder 3.1 wordt onder het kopje ‘3.1.4 Clusterindeling’ de tekst gewijzigd in:

 

De organisatie bestaat uit de zes hierna genoemde clusters:

 

  • cluster Beleid;

 

  • cluster Ruimtelijke projecten en beheer;

 

  • cluster Dienstverlening;

 

  • cluster Sociale Zaken;

 

  • cluster Participatiebedrijf;

 

  • cluster Concern.

Artikel 4  

Onder 3.1.6 wordt onder het kopje ‘Cluster Sociale Zaken’ de tekst gewijzigd in:

 

Binnen dit cluster zijn de werkzaamheden ondergebracht op het gebied van zorg en jeugd, waaronder begrepen de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de uitvoering van de Jeugdwet en de gemeentelijke taken op het terrein van leerplicht.

 

Wmo

Hoofdtaken: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), advisering omtrent aangepast wonen, welzijn en zorg. Leerlingenvervoer en gehandicaptenparkeerkaarten.

 

Jeugd

Hoofdtaken: uitvoering Jeugdwet, verlenen jeugdhulp, verantwoordelijk voor jeugdbescherming en –reclassering, casusregie gezinnen, sociaal medische indicatie/kinderopvang.

 

Leerplicht/RMC/Jongerenloket

Hoofdtaken: uitvoering leerplicht, RMC en jongerenloket, betreft doorlopende leerlijn voor jongeren van 5-27 jaar uit de Westelijke Mijnstreek.

Artikel 5  

Onder 3.1.6 wordt na de vermelding van de onder de ‘Cluster Sociale Zaken’ vallende teams een ‘Cluster Participatiebedrijf’ met bijbehorende teams toegevoegd, met de volgende tekst:

 

  • Cluster Participatiebedrijf

Binnen dit cluster zijn de werkzaamheden ondergebracht die gerekend kunnen worden tot de brede uitvoeringsketen van werk en inkomen, alsmede de daarbij behorende productie en diensten en de ondersteuning van voornoemde onderdelen. Het betreft in dit verband onder meer de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening.

 

Commercie

Hoofdtaken: vraag en aanbod bij elkaar brengen, binnen halen werk voor (leer)werkbedrijf, verwerven vacatures, verwerven (groeps)detacheringsmogelijkheden, signaleren mogelijkheden leer-werktrajecten, Werkgevers Servicepunt, aanspreekpunt voor externe partners/bedrijven, accountmanagement, marketing.

 

Ontwikkeling

Hoofdtaken: intake / diagnose, arbeidsontwikkeling (waaronder jobcoaching en arbeidsbemiddeling) en aanbodversterking.

 

Uitkeringen

Hoofdtaken: uitkeren, handhaving (fraude, interne debiteuren), bijzondere bijstand in combinatie met uitkering levensonderhoud.

 

Productie en diensten

Hoofdtaken: (leer)werkomgeving (incl. groepsdetachering en individuele detachering, contractmanagement groepsdetacheringen) en productiebureau P&D (backoffice voor het primaire proces rondom PMC’s zoals calculatie/werkvoorbereiding, productieplanning, administratie, gebouwenbeheer).

 

Ondersteuning

Hoofdtaken: financiën (debiteuren, crediteuren, betalingsverkeer en grootboek Participatiebedrijf, P&C cyclus, advisering en ontwikkeling van de financiële bedrijfsvoering), beheer en informatievoorziening, uitkeringsadministratie, bezwaar en beroep, privacy, contractmanagement WMO, functioneel beheer ICT, informatiebeveiliging, advies.

 

De taken van Team Ondersteuning worden (voor een deel) tevens voor de cluster Sociale Zaken uitgevoerd.

Artikel 6  

Onder 3.1.6 wordt onder het kopje ‘Cluster Concern’ de tekst voor het team Automatisering en dataservices en HRM gewijzigd in:

 

Automatisering en dataservices

Advisering en ondersteuning op het gebied van (technisch) applicatiebeheer en helpdesk 1

 

HRM

Hoofdtaken: advisering en ondersteuning van het lijnmanagement bij de ontwikkeling en uitvoering van HRM-beleid en -regelgeving, arbeidsomstandigheden en bedrijfshulpverlening, verzorgen van personeels-, salaris- en trajectadministratie, personeelsadvies/ondersteuning aan (hoger en midden) management op terrein van doelgroepen medewerkers (onder meer Participatiewet en Wsw) en directe ondersteuning van medewerkers waar vereist.

Artikel 7  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag die volgt na de dag van bekendmaking in het elektronische gemeenteblad van Sittard-Geleen.

 

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen in zijn vergadering van 9 juni 2020.

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

De burgemeester,

mr. J.Th.C.M. Verheijen

De secretaris,

mr. G.J.C. Kusters

Naar boven