Voorontwerpbestemmingsplan ‘Balij Bieslandse Bos 2021’

Op 25 juni 2020 heeft de gemeenteraad besloten het voorontwerpbestemmingsplan ‘Balij Bieslandse Bos 2021’, vrij te geven voor inspraak en vooroverleg. Vanaf donderdag 9 juli 2020 ligt dit voorontwerpbestemmingsplan dan ook gedurende zes weken ter inzage.

 

Het gaat bij dit bestemmingsplan grotendeels om het actualiseren van het bestemmingsplan ‘Balij-Bieslandse Bos’ uit 2007. Uit een inventarisatie is namelijk gebleken dat een aantal onjuistheden in het huidige plan zitten (met name afwijkingen in goot- en bouwhoogtes). Deze onjuistheden worden in dit voorontwerpbestemmingsplan meegenomen en gecorrigeerd naar de feitelijke situatie. Daarnaast worden enkele correcties in de plangrens doorgevoerd, teneinde het plan te laten aansluiten op aangrenzende bestemmingsplannen. Verder wordt de mogelijkheid tot het houden van evenementen verminderd. Het nieuwe plan vormt daarmee een actueel beheersinstrument voor het gehele plangebied.

 

Ligging plangebied

Het plangebied ligt tussen de kernen Pijnacker en Nootdorp. Het gebied wordt globaal begrensd door de Noordeindseweg (zuidwestelijke grens), de Tweemolentjesvaart / De Bras en de Geerweg / kern Nootdorp (noordwestelijke grens) en de Randstadrail Den Haag - Rotterdam (noordoostelijke grens). Aan de zuidoostzijde grenst het plangebied aan de bebouwing van Pijnacker, het sportpark 'De Groene Wijdte' en de Vrederustlaan.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken is digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan fysiek inzien op het gemeentekantoor is op dit moment niet mogelijk. Wie het plan niet digitaal wil of kan raadplegen, kan contact opnemen met het secretariaat van het team Ruimte van de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer via telefoonnummer 14 015. U krijgt dan een papieren versie van het plan toegestuurd.

Tijdens de inzagetermijn kunt u een inspraakreactie indienen bij het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Een digitale reactie kunt u via de website indienen. U kunt hier een apart reactieformulier voor invullen.

 

De gemeenteraad heeft in het verleden aangegeven dat het moment waarop een bestemmingsplan wordt herzien ook hét moment is waarop inwoners en ondernemers hun wensen met betrekking tot bouwen en gebruik bij de gemeente bekend kunnen maken. U wordt dan ook uitgenodigd om dat als inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan te doen.

 

Door de situatie met het coronavirus is het helaas niet mogelijk om een inloopbijeenkomst te organiseren zodat u met de gemeente in gesprek kunt gaan. Als u opmerkingen en/of vragen over het bestemmingsplan heeft, dan kunt u hiervoor via telefoonnummer 14 015 of via “rbgsec@Pijnacker-Nootdorp.nl” opnemen met het secretariaat van de afdeling ‘Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer’. Wij nemen dan contact met u op voor een gesprek.

 

Naar boven