Kennisgeving vaststelling detailhandelsvisie

 

De raad van de gemeente Midden-Groningen,

 

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 november 2019, gelet op de Gemeentewet (de kaderstellende en controlerende rol van de raad) ;

 

Besluit

 

 

 

 

  • 1.

    De detailhandelsvisie en uitvoeringsagenda Midden-Groningen vast te stellen.

 

  • 2.

    De ‘Beleidsnota detailhandelsbeleid 2012-2017’ van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer in te trekken.

 

  • 3.

    Op basis van artikel 2 van de Inspraakverordening gemeente Midden-Groningen 2018 geen inspraak te verlenen op de detailhandelsvisie en uitvoeringsagenda Midden-Groningen.

Detailhandel is een belangrijke sector voor de gemeente Midden-Groningen. Naast dat het een belangrijke werkgever is, draagt detailhandel bij aan de leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit van (de centra en kernen in) Midden-Groningen. De detailhandelssector is een dynamische sector en sterk aan verandering onderhevig. Het is belangrijk om de detailhandel ook in de toekomst aantrekkelijk te houden. Daarom is een detailhandelsvisie met uitvoeringsagenda voor Midden-Groningen vastgesteld. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met ondernemers en vastgoedeigenaren. In de uitvoeringsagenda is een aantal actiepunten opgenomen waar gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren ieder een verantwoordelijkheid in hebben.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 19 december 2019

De raad van de gemeente Midden-Groningen

Adriaan Hoogendoorn

Voorzitter

Mieke Bouwman

Griffier

Naar boven