Aanwijzingsbesluit gemeentelijke belastingambtenaren

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Staphorst

 

gelet op artikel 2.1 van de CAO Gemeenten en het bepaalde in de artikelen 160, eerste lid, 231, tweede lid, onderdeel d van de Gemeentewet, artikel 56 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en artikel 63a van de Invorderingswet 1990;

besluit vast te stellen:

 

Aanwijzing van degenen die zijn belast met de heffing of de invordering van gemeentelijke belastingen en uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken gemeente Staphorst (Aanwijzingsbesluit gemeentelijke belastingambtenaren gemeente Staphorst)

Artikel 1

Als degenen die zijn belast met de heffing of de invordering van gemeentelijke belastingen, als bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel d, van de Gemeentewet, te noemen ‘gemeentelijke belastingambtenaren’, worden aangewezen:

  • De medewerkers van afdeling Bestuur- & Managementondersteuning, Team Gegevensbeheer.

  • De (onbezoldigd) gemeenteambtenaar die door de gemeente Staphorst wordt ingezet c.q. ingehuurd in het kader van de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen en/of uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken.

Artikel 2

Als degenen die in plaats treedt van de gemeenteambtenaar, bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel c van de Gemeente wet en artikel 8 eerste lid van de Invorderingswet, wordt op grond van artikel 232 van de Gemeentewet voor de toezending of uitreiking van aanslagbiljetten aangewezen:

  • De medewerkers van afdeling Bestuur- & Managementondersteuning, Team Gegevensbeheer.

  • De (onbezoldigd) gemeenteambtenaar die door de gemeente Staphorst wordt ingezet c.q. ingehuurd in het kader van de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen.

Artikel 3

Als degenen, gelet op de artikelen 231 en 246a van de Gemeentewet, de artikelen 30 en 31 van de Wet waardering onroerende zaken, 56 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en artikel 63a van de Invorderingswet, met betrekking tot inlichtingenverplichtingen worden aangewezen:

  • De medewerkers van afdeling Bestuur- & Managementondersteuning, Team Gegevensbeheer.

  • De (onbezoldigd) gemeenteambtenaar die door de gemeente Staphorst wordt ingezet c.q. ingehuurd in het kader van de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen en/of de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken.

Artikel 4

De volgende aanwijzingsbesluiten worden ingetrokken:

  • Aanwijzingsbesluit medewerkers belastingen van 4 maart 2014.

  • Aanwijzingsbesluit medewerkers voor verzending aanslagbiljetten van 4 maart 2014.

  • Aanwijzingsbesluit inlichtingenverplichtingen van 4 maart 2014.

echter met dien verstande dat die aanwijzingen van kracht blijven voor de gemeentelijke belastingen die betrekking hebben op de periode voor 1 juli 2020.

Artikel 5

De aanwijzing van een in artikel 1, 2 of 3 genoemde belastingambtenaar eindigt van rechtswege met ingang van de datum waarop de uitoefening van de functie van gemeentelijk belastingambtenaar geen deel meer uitmaakt van de werkzaamheden van deze persoon.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2020.

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit gemeentelijke belastingambtenaren gemeente Staphorst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 23 juni 2020.

De secretaris,

De burgemeester,

Naar boven