Gemeente Deventer - Verordening tot 1e wijziging van de Verordening Winkeltijden Deventer

De raad van de gemeente van de gemeente Deventer;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 juni 2020, 2020-72; gelet op de Winkeltijdenwet en Gemeentewet;

 

gezien het advies van de commissie Handel, Ambachten en Diensten (HAD);

 

BESLUIT:

 

Vast te stellen de volgende “Verordening tot 1e wijziging van de Verordening Winkeltijden Deventer” en deze in werking te laten treden op de dag na die van de bekendmaking:

 

De Verordening Winkeltijden Deventer wordt als volgt  gewijzigd:

A. Artikel 3 Vrijstelling zondagen komt als volgt te luiden:

Voor alle andere winkels dan genoemd in artikel 2 wordt vrijstelling verleend van artikel 2, eerste lid, aanhef onder a, van de Wet tussen 06.00 uur en 22.00 uur.

B. Artikel 4 Vrijstelling feestdagen komt als volgt te luiden;

Voor alle andere winkels dan genoemd in artikel 2 wordt vrijstelling verleend van artikel 2, eerste lid, aanhef onder b, van de Wet op:

  • a.

    Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag, tussen 09.00 uur en 20.00 uur;

  • b.

    Goede Vrijdag, tussen 19.00 en 22.00 uur.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 17 juni 2020.

De raad voornoemd,

de griffier,

A.J. Kerver

de voorzitter,

R.C. König

Toelichting op de wijzigingen  

Wijziging artikel 3 en 4

Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat winkels op alle zon- en feestdagen geopend mogen zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. Klanten kunnen hierdoor beter verspreid worden over de zon- en feestdagen door de ruimere openingstijden. Ook leidt dit tot een eenduidig beeld en beleid gedurende de hele week. Winkels in de gemeente Deventer hebben de mogelijkheid om alle dagen van de week geopend te zijn tussen 06.00 en 22.00 uur.

 

Naar boven