1e Wijziging Tarieventabel Legesverordening fysieke diensten Maastricht 2020

 

DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT,

 

gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 2 juni 2020, organisatieonderdeel

BO-Ruimte, no. 2020-14770

 

gelet op artikel 1 van de Belemmeringenwet Privaatrecht, artikelen 5.2 en 5.4, vierde lid van de Telecommunicatiewet en de artikelen 149, 154, 156 en 229 van de Gemeentewet;

 

BESLUIT:

 

vast te stellen de 1e Wijziging Tarieventabel Legesverordening fysieke diensten Maastricht als volgt:

 

Artikel I

Aan hoofdstuk 17 Telecommunicatie van Titel 1 Algemene Dienstverlening van de Tarieventabel behorende bij de ‘Legesverordening fysieke diensten Maastricht 2020’ wordt artikel 1.17.6 toegevoegd, luidende als volgt:

 

1.17.6 In het geval van (een) melding(en) in verband met het verkrijgen van instemming omtrent tijdstip, plaats en werkwijze van uitvoering van werkzaamheden als bedoeld in artikel 5.4 van de Telecommunicatiewet, waarbij er op grond van 1.17.2 en/of 1.17.3 en/of 1.17.5 leges worden geheven per strekkende meter en waarbij er sprake is van een groot project met een tracélengte van minimaal 30 kilometer, bestaat er na het afronden van de werkzaamheden van het project aanspraak op teruggaaf van leges. De teruggaaf houdt in dat maximaal 25% van het totaalbedrag aan leges potentieel in aanmerking komt voor teruggaaf, afhankelijk van de door de gemeente voor de behandeling van het project en de daaronder vallende meldingen/instemmingsverzoeken in totaal gemaakte kosten. Wanneer het totaal aan kosten minder bedraagt dan 75% van de forfaitair geheven leges, komt 25% van dit forfaitaire bedrag voor teruggaaf in aanmerking. Wanneer het totaal aan kosten hoger is dan de voornoemde 75%, komt het verschil tussen deze kosten en 100% van de forfaitair geheven leges voor teruggaaf in aanmerking. De teruggaaf kan niet leiden tot een lager totaalbedrag aan leges dan de forfaitaire leges die geheven zouden worden wanneer het tracé (precies) 30 kilometer zou bedragen. Een project zoals hierboven bedoeld kan bestaan uit meerdere meldingen / instemmingsverzoeken. Of er sprake is van een groot project waarop deze teruggaafmogelijkheid van toepassing is, inclusief de bepaling van de omvang van het project (welke werkzaamheden / werken onder het project vallen en de bepaling van de tracélengte), staat ter beoordeling van het college van burgemeester en wethouders en is onder meer afhankelijk van de onderlinge samenhang tussen de verschillende werkzaamheden / werken in aard, tijd en locatie.

 

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en kan worden aangehaald als "1e Wijziging Tarieventabel Legesverordening fysieke diensten Maastricht 2020".

 

Aldus besloten door de raad der gemeente Maastricht in zijn openbare vergadering van 16 juni 2020.

 

de griffier,

D. Jutten

 

De voorzitter,

J.M. Penn-te Strake

Naar boven