Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Poelwijklaan 32, Olyhorststraat ong, Munnikhofsestraat 2 Gendt

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 11 juni 2020 het bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Poelwijklaan 32, Olyhorststraat ong, Munnikhofsestraat 2 Gendt heeft vastgesteld.

Voor welk gebied?

Het perceel Poelwijklaan 32 Gendt, het perceel Olyhorststraat ongenummerd Gendt (dit perceel is gelegen tussen het perceel Olyhorststraat 28 en het perceel Munnikhofsestraat 2) en het perceel Munnikhofsestraat 2 Gendt.

Wat is het plan?

Dit bestemmingsplan voorziet in functieveranderingen van glastuinbouw en intensieve veehouderij naar Wonen in het buitengebied van Lingewaard. Agrarische bebouwing wordt gesloopt, er worden twee woningen toegevoegd en twee bedrijfswoningen worden omgezet in burgerwoningen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt voor een ieder ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 25 juni 2020 tot en met woensdag 5 augustus 2020.

Waar is dit terug te vinden?

Het bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Poelwijklaan 32, Olyhorststraat ong, Munnikhofsestraat 2 Gendt wordt op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- Digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.187-VG01 of (als pdf) bij de publicatie in het Gemeenteblad via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken;

- Analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Voor het inzien van de analoge stukken dient u vooraf een afspraak te maken via het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Wilt u reageren?

Belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ook een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht kan beroep instellen.

Plan in werking?

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

Bemmel, 24 juni 2020

Naar boven