Besluit van het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Tiel houdende regels omtrent het gesynchroniseerde deel van het bevoegdhedenregister

[Deze bekendmaking betreft een rectificatie omdat het bevoegdhedenregister niet volledig is opgenomen in de oorspronkelijke bekendmaking. De oorspronkelijke bekendmaking is op 04 maart 2020 bekendgemaakt, beschikbaar via Gemeenteblad 2020, 57921.]

 

Gelezen het voorstel over Wijziging Organisatiebesluit Tiel

 

Het college besluit om:

  • 1.

    Het gesynchroniseerde deel van het bevoegdhedenregister Tiel 2020 vast te stellen;

  • 2.

    De datum van inwerkingtreding vast te stellen op 01-01-2020;

  • 3.

    Het bevoegdhedenregister zoals dat gold tot 01-01-2020 van toepassing te laten op besluiten die in het kader van het overgangsrecht WNRA nog onder het publiek recht vallen.

 

De Burgemeester besluit om:

  • 1.

    Het gesynchroniseerde deel van het bevoegdhedenregister Tiel 2020 vast te stellen;

  • 2.

    De datum van inwerkingtreding vast te stellen op 01-01-2020.

 

Besluit:

Conform advies besloten

 

De loco-secretaris,

Toelichting bevoegdhedenregister

Inleiding

Dit bevoegdhedenregister is een uitwerking van artikel 2 van het algemeen bevoegdhedenbesluit 2016 gemeente Tiel. In dit register staan de bevoegdheden genoemd die het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben overgedragen aan diverse functionarissen. Er zijn hiervoor verschillende vormen mogelijk:

  • 1.

    Mandaat

  • 2.

    Volmacht

  • 3.

    Machtiging

  • 4.

    Ondertekeningsmandaat.

De verschillende vormen worden hierna toegelicht.

 

Algemeen bevoegdhedenbesluit

Het college heeft op 15 maart 2016 (laatste wijziging op 1 januari 2019) het Algemeen bevoegdhedenbesluit vastgesteld. Dit besluit bevat algemene regels over het verlenen en het gebruik van mandaten, volmachten, machtigingen en ondermandaten. Zo wordt in artikel 3 van het besluit aangegeven wanneer geen gebruik van een mandaat mag worden gemaakt en bepaalt artikel 9 dat feitelijke handelingen die geen besluit of rechtshandeling inhouden, door elke functionaris verricht mogen worden.

Het bevoegdhedenregister moet daarom altijd in combinatie met het Algemeen bevoegdhedenbesluit worden gelezen, om vast te stellen of voor een bepaalde kwestie mandaat is verleend.

De colleges van de gemeenten Culemborg en West Betuwe en het bestuur van BWB stellen hetzelfde Algemeen bevoegdhedenbesluit vast.

 

Mandaat

Mandaat is geregeld in hoofdstuk 10 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) en betekent: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan besluiten te nemen.

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester zijn beide bestuursorgaan in de zin van de Awb. Het gaat bij deze bevoegdheid om het nemen van besluiten zoals bedoeld in de Awb. Een besluit is een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan, inhoudende een publiekrechtelijke rechtshandeling (artikel 1:3 Awb).

Het mandaterende bestuursorgaan (mandaatgever) blijft verantwoordelijk en blijft dus zeggenschap houden. Juridisch geldt een in mandaat genomen besluit als een besluit van de mandaatgever: de rechtsgevolgen zijn dezelfde als wanneer de mandaatgever zelf het besluit had genomen. Bovendien mag de mandaatgever de bevoegdheid altijd zelf blijven uitoefenen en tussentijds algemene en bijzondere richtlijnen of aanwijzingen geven.

Het bestuursorgaan kan een algemeen mandaat verlenen of mandaat voor een bepaald geval. Algemene mandaten worden schriftelijk gegeven. Mandaten voor bepaalde gevallen kunnen ook mondeling worden verleend, behalve als de gemandateerde niet werkzaam is onder verantwoordelijkheid van de mandaatgever. In dit mandaatregister gaat het uitsluitend om algemene mandaten die schriftelijk worden verleend.

 

Ondertekeningsmandaat

Met een ondertekeningsmandaat kan het bestuursorgaan bepalen dat door hem genomen besluiten namens hem kunnen worden ondertekend. Uit de ondertekening moet blijken dat het besluit door het bestuursorgaan zelf is genomen.

 

Volmacht

Volmacht is geregeld in titel 3.3 van het Burgerlijk wetboek en betekent: de bevoegdheid die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten.

De burgemeester is degene die de gemeente als rechtspersoon, en dus niet de bestuursorganen van de gemeente, vertegenwoordigt in en buiten rechte (artikel 171 Gemeentewet). Dit betreft formele procesvertegenwoordiging maar ook vertegenwoordiging bij het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen zoals het sluiten van overeenkomsten. Partij bij de overeenkomst is de gemeente Tiel. Omdat de burgemeester de gemeente vertegenwoordigt, is hij degene die overeenkomsten namens de gemeente ondertekent. De burgemeester kan voor het verrichten van rechtshandelingen een volmacht verlenen aan een ander. De regels van mandaat gelden ook voor volmachten voor het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen.

Als de burgemeester een bestuursorgaan vertegenwoordigt, dan gebeurt dat via de gewone mandaatconstructie. Er is dan geen sprake van een volmacht.

 

Machtiging

Een machtiging is een handeling die geen besluit en ook geen privaatrechtelijke rechtshandeling is. Hierbij kan gedacht worden aan een handeling die geen rechtsgevolg heeft zoals het ondertekenen van een informatieve brief, die geen besluit is en ook geen privaatrechtelijke rechtshandeling.

De regels van mandaat gelden ook voor deze machtigingen.

 

Ondermandaten

De gemandateerde is altijd bevoegd om ondermandaat te verlenen, tenzij de mandaatgever (college of burgemeester) uitdrukkelijk heeft bepaald dat ondermandaat niet is toegestaan. In het register staat vermeld voor welke bevoegdheden geen ondermandaat verleend mag worden. Op grond van het Algemeen bevoegdhedenbesluit mag degene die het ondermandaat heeft, niet zelf het besluit ondertekenen, zodat een vier-ogen principe gewaarborgd is. Hoe het ondermandaat wordt verleend staat ook in het Algemeen bevoegdhedenbesluit.

 

Plaatsvervanging

Bij (onder)mandaat wordt, indien er geen plaatsvervangers zijn aangewezen, de betreffende bevoegdheid uitgeoefend door de leidinggevende van de betreffende functionaris.

 

Ondertekening

De ondertekening is geregeld in het Algemeen bevoegdhedenbesluit.

 

Aanverwante regelingen

Naast het Algemeen bevoegdhedenbesluit en het bevoegdhedenregister kunnen de volgende regelingen nog van belang zijn:

  • 1.

    de budgetbeheerdersregeling;

  • 2.

    het treasurystatuut.

  • 3.

    het inkoop- en aanbestedingsbeleid

 

 

Opbouw bevoegdhedenregister

 

Algemeen deel

Het bevoegdhedenregister bestaat uit een algemeen deel en een specifiek deel. In het algemene deel van het bevoegdhedenbesluit worden mandaten en volmachten vermeld, die in beginsel de gehele gemeentelijke organisatie aangaan. Je kunt daarbij denken aan bevoegdheden als het aangaan van overeenkomsten, personele kwesties, algemene bevoegdheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht, etc.

 

Verreweg de meeste, algemene, bevoegdheden worden (getrapt) gemandateerd aan respectievelijk de gemeentesecretaris, de directeuren van het directieteam en de teammanagers. Onder teammanagers worden in dit register tevens de directeuren van de culturele instellingen verstaan. Tevens worden deze bevoegdheden gemandateerd aan het bestuur van BWB, de directeur en de teamhoofden van BWB.

Voor zover voor de bevoegdheden ondermandaat wordt verleend, volstaat een algemene omschrijving: ondermandaat wordt verleend aan de "functionaris die op grond van zijn normale werkzaamheden hiermee is belast". Dit houdt in dat een functionaris die zich normaliter bezig houdt met parkeervergunningen wel de bevoegdheid heeft om een aanvraag om een parkeervergunning buiten behandeling te stellen, maar deze bevoegdheid niet heeft als het gaat om de buiten behandelingstelling van een aanvraag om een evenementenvergunning.

 

Het algemeen deel van het register is gesynchroniseerd met de algemene delen van de registers van BWB, Culemborg en West betuwe. Dat is met name voor BWB erg prettig, want omdat ook de specifieke delen P&O, Financiën en IM/ICT, gesynchroniseerd zijn, heeft BWB niet langer te maken met verschillende mandaten. Een gevolg hiervan is wel dat het verlenen van nieuwe algemene mandaten tussen de drie gemeenten moet worden afgestemd via juridische zaken, zodat de mandaatregisters op deze onderdelen gelijkluidend blijven.

Voor zover mandaat wordt verleend aan BWB, zijn die mandaten vanzelfsprekend beperkt voor tot het doel en takenpakket van BWB. BWB krijgt bijvoorbeeld mandaat om formulieren vast te stellen. Dat mandaat ziet dan wel op formulieren t.b.v. P&O gerelateerde kwesties, maar niet op formulieren t.b.v een WABO-vergunning.

 

Specifiek deel

Het specifieke deel betreft mandaten en volmachten die specifiek betrekking hebben op een bepaalde organisatie eenheid, zoals het verlenen van parkeervergunningen of het verstrekken van WMO-voorzieningen. Ook in dit geval worden verreweg de meeste bevoegdheden (getrapt) gemandateerd aan respectievelijk de gemeentesecretaris, de directeuren van het directieteam en de teammanagers. Dat betekent niet dat iedere teammanager bevoegd is om zondermeer alle aan de teammanagers toebedeelde mandaten uit te oefenen. In het algemeen bevoegdhedenbesluit is geregeld dat alleen van een mandaat gebruik mag worden gemaakt, als de uitoefening van dat mandaat past binnen de normale werkzaamheden van de betrokkene. Door desondanks, ook in het specifieke deel, het mandaat niet uitsluitend aan een manager van een specifiek team toe te kennen zorgen we er evenwel voor dat de onderlinge vervanging van de managers is gewaarborgd.

 

In dit specifieke deel zijn de mandaten t.b.v. P&O, Financiën en IM/ICT eveneens gesynchroniseerd met die van Culemborg en West Betuwe. Voor het overige blijven de “oude” bevoegdhedenregisters van de drie gemeenten bestaan.

Het “oude” bevoegdhedenregister van de gemeente Tiel is per 1 januari 2019 ook geactualiseerd en geschreven in het zelfde format als het gesynchroniseerde deel.

 

Toelichting op het register.

 

Kolom 1 Nummering

In kolom 1 wordt het mandaatnummer vermeld. Dit nummer wordt gebruikt om een specifiek mandaat te benoemen zonder de volledige omschrijving te geven. Dat is met name van belang bij het verlenen van ondermandaat en het in mandaat aangaan van overeenkomsten.

 

Kolom 2 Wettelijke bepaling

In de tweede kolom wordt de wettelijke grondslag van de over te dragen bevoegdheid vermeld. De over te dragen bevoegdheden kunnen hun grondslag vinden in wettelijke bepalingen, maar ook in gemeentelijke regelgeving.

 

Kolom 3 Omschrijving van het mandaat

In de derde kolom is steeds de bevoegdheid omschreven die wordt gemandateerd of waarvoor een machtiging wordt verleend dan wel volmacht wordt gegeven. Als het gaat om privaatrechtelijke rechtshandelingen zoals inkoop, huur, etc. dan wordt gelijktijdig met het mandaat tot een dergelijke handeling te besluiten (wat een collegebevoegdheid is) volmacht verleend voor de bijbehorende rechtshandelingen (zoals het aangaan en ondertekenen van een overeenkomst).

Eventuele specifieke voorwaarden die gesteld worden aan het gebruik van de opgedragen bevoegdheid staan vermeld in kolom opmerkingen en voorwaarden. Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan dan blijft de besluitvorming voorbehouden aan het bestuursorgaan zelf en mag geen gebruik gemaakt worden van het mandaat.

 

Kolom 4 Mandaatgever en gemandateerde

In de vierde kolom is het bestuursorgaan genoemd dat het mandaat, de volmacht of de machtiging verleent. Dit wordt aangegeven met "college” voor het college van burgemeester en wethouders of “burgemeester” voor de burgemeester. Tevens wordt hier vermeld aan welke functionaris het mandaat wordt verleend of aan welke functionaris de machtiging/volmacht wordt gegeven. Met “Teammanagers” worden de Teammanagers van Tiel bedoeld. Teammanagers van BWB worden aangeduid met “Teamhoofden BWB. Mandaten worden altijd verleend aan functionarissen en nooit op naam. In beginsel zijn de bevoegdheden gemandateerd aan leidinggevende functionarissen van de gemeente en BWB. Leidinggevenden, waaronder Teamhoofden BWB, kunnen ondermandaat verlenen, tenzij dat uitdrukkelijk is uitgesloten. Voor een aantal mandaten is een rechtstreeks mandaat aan een bepaalde functionaris gegeven.

 

Kolom 5 Ondermandaat

In het bevoegdhedenbesluit staat vermeld dat de mandaatgever toestaat dat ondermandaat wordt verleend, tenzij dat uitdrukkelijk is uitgesloten in de kolom ondermandaat. Degene die het mandaat heeft gekregen kan die bevoegdheid daarmee normaal gesproken nog een keer doorgeven.

Het ondermandaat moet schriftelijk worden verleend. Voor het verlenen van ondermandaat wordt gebruik gemaakt van een format, die als bijlage bij het bevoegdhedenbesluit is gevoegd. Het verlenen van ondermandaat wordt bij jaarlijkse herzieningen opgenomen in het bevoegdhedenregister door in de laatste kolom te vermelden dat en aan welke functionarissen ondermandaat is verleend, zodat dit voor een ieder kenbaar is. Als ondermandaat wordt verleend betekent dat tevens voor de eventuele bijbehorende volmacht ondervolmacht wordt verleend. Aan het ondermandaat kunnen beperkingen worden gesteld, die in kolom 6 worden opgenomen. Deze beperkingen gelden ook voor ondervolmachten.

We proberen de ondermandaten zoveel mogelijk te verlenen aan specifieke functies/teams. Daar waar dat niet lukt wordt het ondermandaat verleend aan de "functionaris die op grond van zijn normale werkzaamheden hiermee is belast."

 

Kolom 6 Opmerkingen en voorwaarden

Aan het verlenen van een mandaat kunnen voorwaarden worden gekoppeld. Als de mandaatgever vooraf te kennen heeft gegeven zelf te willen beslissen mag geen gebruik worden gemaakt van het mandaat. Indien redelijkerwijs te verwachten is dat een beslissing omstreden is, is voorafgaande kennisgeving van het besluit aan het bestuursorgaan vereist. Hieronder wordt in ieder geval verstaan:

  • -

    een voornemen of besluitvorming tot het sluiten van een inrichting;

  • -

    als betrokkenen gegroepeerd zijn in bijvoorbeeld een actiecomité;

  • -

    als er publicitaire belangstelling is of wordt verwacht;

  • -

    als er met betrekking tot een dossier raadsvragen gesteld zijn;

  • -

    het besluit een afwijking zou inhouden van het bestaande beleid, richtlijnen, voorschriften, of een advies als bedoeld in afdeling 3.3 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    advies nodig is van andere afdelingen/teams en het advies en het eigen standpunt niet op elkaar aansluiten respectievelijk niet tot dezelfde conclusie leiden;

  • -

    het besluit overschrijding van budgetten, kredieten of onvoorziene uitgaven kan inhouden;

  • -

    in geval van ongewone voorvallen: bij (dreigende) ernstige gevolgen voor het milieu en/of slachtoffers.

Bovenstaande instructie houdt in dat dat de betrokken functionaris ook in deze gevallen mandaat heeft, maar daar pas gebruik van maakt nadat dit is afgestemd met de portefeuillehouder. Naar buiten toe werkt het mandaat altijd. Ook als per abuis geen afstemming heeft plaatsgevonden met het bestuursorgaan.

 

Daarnaast kunnen bij een specifiek mandaat nadere voorwaarden worden gesteld voor het gebruik er van. Aan het verlenen van een mandaat kan bijvoorbeeld de voorwaarde worden verbonden, dat het mandaat niet geldt voor afwijzende beschikkingen. Als dat het geval is, dan staat dat in deze kolom vermeld. Aan volmachten kunnen beperkingen worden gesteld in de vorm van de limitering van bedragen waarvoor overeenkomsten aangegaan kunnen worden. Deze voorwaarden kunnen specifiek omschreven worden, maar het is ook mogelijk dat verwezen wordt naar bijvoorbeeld het inkoopbeleid.

Bijlage 1 Algemeen deel, mandaat voor de hele organisatie

 

 

ALGEMEEN DEEL, MANDAAT VOOR DE HELE ORGANISATIE

 

Correspondentie en afhandeling aanvragen

1.1

Diverse

wetten

en

regelingen

Het voeren van

correspondentie

ter voorbereiding

en uitvoering van

raads-, college-

en

burgemeesters

besluiten.

Van college

en burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Concern

controller;

Directeuren

directieteam;

Team

managers;

Bestuur

BWB;

Directeur

BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale werkzaam

heden mee

is belast

 

1.2

Awb

Art. 2:3

Besluit tot door-

of terugzending

geschriften die

kennelijk bestemd

zijn voor een ander

bestuursorgaan

en het doen van

mededeling

daarvan aan

een ander

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier

op grond

van zijn

normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

1.3

Awb

art. 4:4

Vaststellen van

formulieren voor

het indienen van

aanvragen en

het verstrekken

van gegevens

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team Publieks

zaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

1.4

Awb

Art. 4:5

Besluit tot

buiten

behandeling

stelling van

een aanvraag

Van college

en burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Team

managers;

Bestuur BWB;

Directeur

BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

Het mandaat omvat

tevens het mandaat

om de aanvrager

een hersteltermijn

te bieden

1.5

Awb

Art. 4:6

Besluit tot

afwijzing van

herhaalde

aanvraag

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

1.6

Awb

Art. 4:7

tot en

met 4:12

Besluit tot het

al dan niet in

de gelegenheid

stellen een

zienswijze

in te dienen

Van college

en burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale werkzaam

heden mee

is belast

 

1.7

Awb

4:14 en

4:15

Besluit tot verlengen

of opschorten van

de beslistermijn

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden

mee is belast

 

1.8

Awb

4:18

Besluit tot verlenen

of weigeren van

een dwangsom na

ingebrekestelling op

grond van de wet

dwangsom

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur

BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publieks

zaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Tenzij het besluit

in combinatie met

een niet

gemandateerd

besluit wordt

genomen.

1.9

 

Ondertekening

van de beslissing

op een

bezwaarschrift

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Betreft

uitsluitend

een

ondertekenings

mandaat.

1.10

 

Besluit tot het

aanvragen van

vergunningen bij

publiekrechtelijke

rechtspersonen en

het verrichten van

de daarvoor

benodigde

rechtshan

delingen.

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier

op grond

van zijn

normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

1.11

Awb

1:3

Besluit op verzoek

om handhaving niet

zijnde een verzoek

om bestuursdwang

of last onder

dwangsom

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publieks

zaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

Bestuursdwang

2.1

Awb

Afdeling

5.3.1

Besluit tot toepassen

van bestuursdwang in

spoedeisende

gevallen alsmede

het opschorten,

het opheffen en het

beperken daarvan

Van college en

burgemeester aan:

1. verantwoordelijk portefeuille

houder;

2. bij afwezigheid van 1 zijn vervanger;

3. bij afwezigheid van 1 en 2 de gemeente

secretaris;

4. bij afwezigheid van 1,2 en 3 Directeuren directieteam en ;

5. bij afwezigheid van 1,2,3, en 4 de team

managers

Geen

ondermandaat

Dus als er geen

sprake is van

spoedeisendheid

blijft het besluit

voorbehouden

aan het bevoegde

bestuursorgaan.

 

Het mandaat

heeft geen

betrekking op

besluiten die

gemandateerd

zijn aan de

Omgevingsdienst

Rivierenland.

 

2.2

Awb

art. 5:25, lid 6

Besluit

kostenverhaal

na bestuurs

dwang

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

2.3

Awb

5:28

Verzegelen

gebouwen en

terreinen

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

2.4

Awb

5:29

Meevoeren,

opslaan van

zaken en uitvoeren

retentierecht

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

2.5

Awb

1:3

Besluit op

verzoek om

bestuursdwang

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

Last onder dwangsom

3.1

Awb

Afdeling

5.3.2

Besluit tot opleggen

van een last onder

dwangsom in

spoedeisende

gevallen alsmede

het opschorten,

het opheffen en

het beperken

daarvan.

Van college

en burgemeester

aan:

1. verantwoordelijk

portefeuille

houder;

2. bij afwezigheid

van 1 zijn vervanger;

3. bij afwezigheid van 1 en 2 de gemeente

secretaris;

4. bij afwezigheid van 1,2 en 3 Directeuren directieteam en ;

5. bij afwezigheid van 1,2,3, en 4 de teammanagers

Geen

ondermandaat

Dus als er geen

sprake is van

spoedeisend

heid

blijft het besluit

voorbehouden

aan het bevoegde

bestuursorgaan.

Het mandaat

heeft geen

betrekking

besluiten

die gemandateerd

zijn aan de

Omgevingsdienst

Rivierenland.

     

3.2

Awb

Art. 5:37

Besluit tot

invordering

van een dwangsom

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

3.3

Awb

1:3

Besluit op verzoek

om opleggen

dwangsom

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

Bibob

4.1

Wet

Bibob

Het doen van onderzoek

in het kader van de

wet Bibob waar het

betreft

vergunning

voorbereiding,

-intrekking en

– weigering en

het vragen van

advies aan het

Landelijk Bureau

Bibob en het

verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

4.2

Wet

Bibob

Opvragen uittreksel

justitieel

documentatie

systeen

bij het Ministerie van

Veiligheid en Justitie

t.b.v. het uitvoeren

van de Wet Bibob

Van burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van zijn

normale

werkzaam

heden mee is

belast.

Mandaat/volmacht

kan alleen

uitgeoefend

worden als de

betreffende

functionaris

geregistreerd

is bij de

Justitiële

Informatie

dienst

Klachten en bezwaarschriften

5.1

Awb

Verordening

op de bezwaren

commissie

Correspondentie,

contact en inhoudelijke

behandeling

bezwaarschriften

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Secretaris

bezwaren

commissie

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Het mandaat

(m.u.v. het

mandaat aan

de secretaris van de

bezwarencommissie)

ziet niet op besluiten

en werkzaamheden

die voortvloeien

uit de taken van

het secretariaat

van de

bezwaren

commissie

5.2

Awb

Hoofdstuk

9

Klachten

verordening

Correspondentie,

contact en

inhoudelijke

behandeling

klachten

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Klachten

coördinator;

Secretaris

klachtenc

ommissie

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Het mandaat

(m.u.v. het mandaat

aan de

klachtencoördinator

en de secretaris

van de

klachtencommissie)

ziet niet op besluiten

en werkzaamheden

die voortvloeien uit

de taken van het

secretariaat van de

klachtencommissie

en/of de

klachtencoördinator

Procesrecht (bestuursrecht)

6.1

Diverse

wetten

en

regelingen

Besluit tot en het

indienen van

zienswijzen

of bedenkingen

voor zover daartoe

ingevolge wettelijk

voorschrift voor het

bestuursorgaan de

mogelijkheid

bestaat.

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

 

Medewerker

team

Vergunningen.

 

6.2

 

Besluit tot en

het indienen van

bezwaar-,

beroep- en hoger

beroepsschriften

en verzoeken om

een voorlopige

voorziening

Van college en burgemeester aan: Gemeentesecretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

6.3

Awb

Art 5:4,

7:1, 8:1,

8:81 en

8:104

Besluit tot en het

indienen van

verweerschriften

inzake bezwaar-,

beroep- en hoger-

beroepschriften en

verzoeken om een

voorlopige

voorziening

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

6.4

Awb

Art 7:15

Besluit tot vergoeding

van proceskosten

tijdens bezwaar

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

 

Medewerker

team

Vergunningen.

Niet gemandateerd

voor zover het

bestuursorgaan

zelf de beslissing

op bezwaar neemt.

Het mandaat omvat

tevens de gevallen

waarin aan het

bezwaar tegemoet

wordt gekomen

zonder beslissing

op bezwaar.

6.5

Awb

Hoofdstuk

6, 7 en

8.

Optreden tijdens

zittingen in

bezwarenprocedures

en zittingen bij de

rechtbank, de afdeling

bestuursrechtspraak

van de Raad van State,

de Centrale Raad

van Beroep en het

College van Beroep

voor het bedrijfsleven

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier op

grond van zijn

normale

werkzaam

heden

mee is

belast

Het mandaat

houdt tevens de

bevoegdheid in

om tijdens de

zitting een

schikking te

treffen.

6.6

Gemeente

wet

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

art. 171.

 

Wetboek

Rv

art. 700

e.v.

Besluit tot het nemen

van conservatoire

maatregelen en het

verrichten van de

daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Bestuur BWB;

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

 

Medewerker

team

Vergunningen.

 

Procesrecht (civiel recht)

7.1

Diverse

wetten

en

regelingen

Besluit tot en het

indienen van

zienswijzen of

bedenkingen

voor zover

daartoe ingevolge

wettelijk voorschrift

voor het

bestuursorgaan

de mogelijkheid

bestaat

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

7.2

Gemeente

wet

 

Art. 160 f

 

Art. 171

Besluit tot en

het indienen

van beroep-

en hoger-

beroepschriften

en in kort

geding

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Geen

onder

mandaat

Denk aan

het nemen van

een

procesbesluit

7.3

Gemeente

wet

Art. 160 lid 1onder f

Art. 171

Besluit tot en

het indienen van

verweerschriften

inzake beroep-

en hoger-

beroepschriften

en in kort

geding

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

Denk aan het

nemen van

een procesbesluit

7.4

Gemeente

wet

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

art. 171.

 

Wetboek

Rv

art. 700

e.v.

Besluit tot het

nemen van

conservatoire

maatregelen

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechts

handelingen.

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

 

 

7.5

Gemeente

wet en

wetboek

van rechts

vordering

Optreden tijdens

zittingen in

civiele

procedures

en arbitrage

zaken.

Van college

en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier

op grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

Het mandaat

houdt tevens

de bevoegdheid

in om tijdens

de zitting een

schikking te

treffen.

Procesrecht (strafrecht)

8.1

Gemeente

wet

Art. 160

lid 1 onder

e

Art. 171

Wetboek

van

Straf

vordering

Art.161,

162 en

164

Besluiten tot en

het doen van

aangifte of

indienen

klacht inzake

strafbare feiten

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechts

handelingen.

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Functionaris

die hier

op grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

Beveiliging

bureaus

werkzaam

voor de

gemeente;

Avri voor

zover het gaat

om

eigendommen

in de

buitenruimte;

Het mandaat

aan een

beveiligings

bureau

en de Avri is

een mandaat

aan een niet-

ondergeschikte.

 

Mandaat Avri

geldt alleen

voor Tiel

8.2

Gemeente

wet

Art. 160

lid 1 onder

f

Art. 171

Besluit tot en het

indienen van

zienswijzen of

bedenkingen

voor zover daartoe

ingevolge wettelijk

voorschrift voor

het bestuursorgaan

de mogelijkheid

bestaat

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

8.3

Gemeente

wet

Art. 160

lid 1 onder

f

Art. 171

 

Wetboek

van

Strafvordering

Art. 51a t/m

/ 51h

Besluit tot voeging

als benadeelde

partij als

bedoeld in een

strafproces en het

verrichten van de

daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

8.4

Gemeente

wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

art. 171.

Wetboek Rv

art. 700 e.v.

Besluit tot het

nemen van

conservatoire

maatregelen

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

 

Medewerker

team

Vergunningen.

 

WOB

9.1

WOB

Besluit op

aanvragen in

het kader van

de WOB

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier

op grond van

zijn normale

werkzaam

heden

mee is belast

 

Bekendmaking regelgeving

10.1

Awb

Afdeling

3.6

Bekendmaken

van beleidsregels,

algemeen

verbindende

voorschriften

en andere

besluiten

van algemene

strekking

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

 

Inkoop, aanbesteding, levering, huur en verhuur, beheer-, bruikleen- en bewaarovereenkomsten

11.1

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel e.

 

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot

(meervoudig)

onderhands,

openbaar en

Europees

aanbesteden en

het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

 

Medewerker

team

Vergunningen.

Van toepassing

zijn het

inkoopbeleid

en de

budgethouders

regeling.

Het besluit

moet passen

binnen de

daarvoor

vastgestelde

post in de

begroting.

11.2

Gemeente

wet

art.

171.

Handelingen ter

voorbereiding van

overeenkomsten

(precontractuele

fase).

Van burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden

mee is belast.

 

11.3

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot het aangaan,

verlengen, wijzigen,

opzeggen, beëindigen

van overeenkomsten

voor aan en/of door

de gemeente te leveren

goederen of diensten en

het verrichten van de

daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Contract

managers Wmo

en Jeugd

gemeente

Tiel

Projectleiders

team projecten

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Van toepassing

zijn het

inkoopbeleid

en de

budgethouders

regeling.

Het besluit

moet passen

binnen de

daarvoor

vastgestelde

post in de

begroting.

11.4

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot het

aangaan, verlengen,

wijzigen, opzeggen,

beëindigen van verhuur

en

huurovereenkomsten

en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

11.5

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot

ingebrekestelling

en/of vordering

tot nakoming bij

contractspartijen

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Contract

managers Wmo

en Jeugd

gemeente Tiel

 

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

11.6

Gemeente

wet

art. 160

lid 1, onderdeel

f.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot en

vertegenwoordigen

van de gemeente

in gerechtelijke

procedures op het

gebied van inkoop,

levering en

verhuur.

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

De eventuele

kosten van proces

vertegenwoordiging

moeten passen

binnen de

daarvoor

vastgestelde

post in de

begroting.

11.7

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

f.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot het

aangaan, verlengen,

wijzigen, opzeggen,

beëindigen van bruikleen

overeenkomsten,

beheerovereenkomsten

en bewaar

overeenkomsten

met betrekking tot de

bij de gemeente in

eigendom zijnde zaken

en het verrichten van

de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

Informatieverstrekking en Privacy

12.1

Diverse

wetten

en

regelingen

Opstellen en

inzenden van

opgaven, declaraties,

jaarverslagen,

accountantsrapporten,

gereedmeldingen.

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris die

hier op grond

van zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast.

Om te voldoen

aan voorschriften

van rijks- en

provinciale

subsidie- en

bijdrage regelingen.

12.2

Diverse

wetten

en

regelingen

Beantwoording

van verzoeken

om informatie,

deelnemen aan

enquêtes, aanleveren

gegevens CBS.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De

functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden

mee is

belast.

Mandaat

Wob

verzoeken

is elders in

het register

geregeld.

12.3

Diverse

wetten

en

regelingen

Aanleveren

statistieken

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast.

 

12.4

AVG

en

privacy

Besluit tot het aangaan,

verlengen, wijzigen,

opzeggen, beëindigen van

verwerkers

overeenkomsten

en overige

overeenkomsten

op het gebied van

privacy en

gegevensuitwisseling

en het verrichten van

de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Mandaat geldt

voor gebruik

van het IBD-

model.

Indien geen

gebruik wordt

gemaakt van

het IBD-model

is er alleen

mandaat aan:

Bestuur BWB;

Gemeente

secretaris;

Directeur BWB;

Directeuren

directieteam;

.

 

12.5

AVG en privacy

Besluiten op grond van

de privacywetgeving,

met uitzondering van

de benoeming van de

Functionaris

Gegevensbescherming

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Betreft bijv.

correctierecht,

verwijderen

gegevens, etc.

12.6

AVG en privacy

Overige taken op

grond van de

privacywetgeving

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast

Betreft bijv.

melden datalek,

bepalen doelen

van verwerkingen,

bijhouden

register, etc.

 

 

 

 

 

 

Rechten (o.a. leges) en Belastingen

13.1

Awb

Art. 4:4

Vaststellen formulier

aangiftebiljet

gemeentelijke rechten

 en/of belastingen

 

Van

heffingsambtenaar

aan:

De functionaris

die hier op grond

van zijn normale

werkzaam

heden

mee is belast

 

 

13.2

Gemeente

wet

Art. 231

Het opleggen van

rechten (o.a. leges)  

en/of belastingen

Van

heffingsambtenaar

aan:

De functionaris

die hier op grond

van zijn normale

werkzaamheden

mee is belast

 

 

13.3

Gemeente

wet

Art. 231

Alle bevoegdheden

van de heffings-

en invorderings

ambtenaar

Van heffings- en

invorderings

ambtenaar aan

teamhoofden

BWB

 

Bedoeld om

vervanging

te regelen.

Archiefbeheer

14.1

Archief

wet

Archief

verordening

De uitoefening van

alle bevoegdheden

van het college als

bedoeld in de

archiefwet 1995 en

de uitvoering van

de archiefverordening.

Van college en

burgemeester

aan: Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast.

.

Subsidies

15.1

Awb,

titel 4.2

ASV

Gemeente

wet

art. 171.

Deel

verordeningen

De uitoefening

van alle

bevoegdheden

opgenomen in

de subsidietitel

van Algemene wet

bestuursrecht en

de Algemene

subsidieverordening,

alsmede het besluiten

tot en het aangaan,

verlengen, wijzigen,

opzeggen, beëindigen

van een

uitvoeringovereenkomst.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

 

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Het betreft de

bevoegdheid

tot het verlenen,

vaststellen,

weigeren,

intrekken,

wijzigen en

terugvorderen

van subsidies en

het verstrekken

van voorschotten.

Het besluit

moet passen

binnen de

daarvoor

vastgestelde post

in de begroting

met in acht

name van de

betreffende

deelverordening

15.2

Awb,

titel 4.2

De uitoefening

van alle

bevoegdheden

opgenomen in

de subsidietitel

van Algemene wet

bestuursrecht ten

behoeve van het

aanvragen van

subsidies bij derden

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen;

alsmede het

besluiten tot en

het aangaan, verlengen,

wijzigen, opzeggen,

beëindigen van een

uitvoeringovereenkomst.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

Medewerker

team

Publiekszaken;

Medewerker

team

Vergunningen.

Het betreft

zowel

subsidie

aanvragen

om verlening

als om

vaststelling

Schade, aansprakelijkheid en verzekeringen

16.1

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot melden

van schadegevallen

waarvoor of waartegen

de gemeente is

verzekerd, de

afwikkeling daarvan

en het verrichten van

de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee is

belast.

Voorwaarden

en termijnen

zijn vermeld

in de diverse

polissen.

16.2

Gemeente

wet

art. 160

lid 1,

onderdeel

e.

Gemeente

wet

art. 171.

Besluit tot het

aansprakelijk

stellen van derden

na door de

gemeente geleden

schade en het

verrichten van de

daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee is

belast.

 

16.3

 

Besluiten tot voorlopige

maatregelen ter

voorkoming van

(verdere) schade

aan werken of

gemeentelijke

eigendommen en

het verrichten van

de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden

BWB.

De functionaris

die hier op

grond van

zijn normale

werkzaam

heden mee

is belast.

 

 

Rechtspositionele zaken

17.1

BW 7

titel 10

Besluiten tot het inzetten van

stagiaires,

werkervaringsplaatsen,

etc. en het verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.2

BW 7

titel

10

WWZ

Was

Werving en selectie externe

adviseurs/medewerkers,

tijdelijk en/of bijzonder

personeel, (zoals uitzendkrachten,

oproepkrachten, arbeidscontractanten,

banenpools) en het verrichten

van de daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.3

 

Selecteren van personen

voor

sollicitatiegesprekken

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

De

functionaris

die hier

op grond

van zijn

normale

werkzaam

heden mee

is belast.

 

17.4

BW 7:

titel 10

Besluiten tot het aangaan,

verlengen, wijzigen,

opzeggen, beëindigen

van arbeidsovereenkomsten

naar burgerlijk recht, inclusief

besluiten inzake

terugbetalingsverplichtingen

en het verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

Geen

ondermandaat

 

17.5

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Vaststellen en toekennen

van salaris, vergoedingen,

vakantieuren, en het

verrichten van de daarvoor

benodigde rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.6

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Toestemming voor werken

na AOW-gerechtigde leeftijd

en het verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris.

 

Ondermandaat

niet

mogelijk

 

17.7

Wet

aanpassing

fiscale

behandeling VUT/

prepensioen

en introductie

levensloopregeling

 

Ontslag dat gelet op

de leeftijd van degene

die ontslagen gaat

worden door de fiscus

gezien kan worden als een

verkapte pre-vut regeling

met als risico een fiscale

naheffing t.l.v. de

gemeente en het

verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester aan:

Gemeente

secretaris;

 

 

 

17.8

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

In afwijking van

bedrijfstijd vaststellen

tijden waarop

individuele

personeelsleden

binnen afdelingen

aanwezig moeten

zijn en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.9

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Besluiten inzake het

verrichten van andere

werkzaamheden in

geval van buitengewone

omstandigheden, niet

zijnde omstandigheden

en het verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.10

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Besluiten tot doorschuiven

verlofuren boven 72 uur

naar het volgende jaar en

het verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.11

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Het toekennen van

een voorschot op het

salaris en/of

vakantiegeld

en/of

eindejaarsuitkering

en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

   

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

Geen

ondermandaat

Mandaat

wordt

verstrekt

voor voorschotten

tot maximaal

één

maandsalaris.

 

17.12

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Opleidingsplan

organisatie

vaststellen

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

Geen

ondermandaat

 

17.13

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Het uitvoeren van

het vastgestelde

opleidingsplannen

daarbij behorende

rechtshandelingen

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.14

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Geven van toestemming

voor deelname aan

congressen, seminars

en studiedagen die

buiten het opleidingsplan

vallen en het verrichten

van de daarvoor

benodigde

rechtshandelingen.

 

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris;

Directeuren

directieteam;

Teammanagers.

 

 

17.15

BW 7: titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Vaststellen functiebeschrijving

en functieschaal op

basis van het

functiewaarderingssysteem

en het verrichten van

de daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college

en burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

 

Het besluit

moet passen

binnen de

daarvoor

vastgestelde

post in de

begroting.

17.16

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Ontslag wegens

volledige of

gedeeltelijke

arbeidsongeschiktheid

en het verrichten van

de daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

 

 

17.17

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Besluiten tot opleggen

van een waarschuwing

of berisping als

maatregel voor

het schenden van

het goed

werknemerschap

 en het verrichten

van de benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

 

 

 

17.18

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Besluiten tot schorsing

als maatregel voor het

schenden van het goed

werknemerschap en het

verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen.

Van college en

burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

 

 

17.19

BW 7:

titel 10

CAO

Gemeenten

en lokale

regelingen

Besluiten tot ontslag op

staande voet en het

verrichten van de

daarvoor benodigde

rechtshandelingen

Van college

en burgemeester

aan:

Gemeente

secretaris

 

 

 

 

Specifiek deel: Mandaat voor specifieke teams, afdelingen en/of functionarissen

 

FINANCIËN

 

Huur, (erf)pacht en grond verkoop

18.1

Gemeente wet

art. 171.

In rekening brengen van grondverkoop, pacht, huur en opties.

Van burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Besluit tot het aangaan van grondverkoop, pacht huur en opties valt niet onder dit mandaat

Gemeentegaranties

19.1

Gemeente wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeente wet

art. 171.

Besluit tot het treffen van terug betalings regelingen inzake geëffectueerde aanspraken op gemeente garanties en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Geen ondermandaat mogelijk.

 

Verzekeringsovereenkomsten

20.1

Gemeente wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeente wet

art. 171.

Besluit tot het aangaan, verlengen, wijzigen, opzeggen, beëindigen van verzekerings overeenkomsten en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast.

 

Incasso privaatrechtelijke geldschulden

21.1

Gemeente wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeente wet

art. 171.

Besluit tot het verlenen van uitstel van betaling, het treffen van betalings regelingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

Betreft betalings verplichtingen die hun grondslag vinden in het privaatrecht (overeenkomsten, onrechtmatige daad, onverschuldigde betalingen).

21.2

Gemeente wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeente wet

art. 171.

6:82 BW

6:119 en 6:119a BW

Besluit tot aanmanen, het vaststellen van de wettelijke rente en de verdere incasso van openstaande vorderingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Betreft betalings verplichtingen die hun grondslag vinden in het privaatrecht (overeenkomsten, onrechtmatige daad, onverschuldigde betalingen).

21.3

Gemeente wet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeente wet

art. 171

Besluit tot oninbaar verklaren privaatrechtelijke vordering.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

Tot maximaal € 5.000,- per geval.

21.4

 

Ondertekening van alle brieven en besluiten inzake incasso van gemeentelijke vorderingen

Van burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

Dit betreft een ondertekenings mandaat voor besluiten die door het college zelf worden genomen.

Incasso bestuursrechtelijke geldschulden

22.1

Awb

art. 4:94 en 4:96

Besluit tot verlenen van uitstel van betaling het treffen van betalings regelingen.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

22.2

Awb

art.4:94

Besluit tot vaststelling van de wettelijke rente.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

22.3

Awb

art. 4:112

Besluit tot aanmanen van de schuldenaar.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

22.4

Awb

art. 4:93

Besluit tot verrekening.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

22.5

Awb

paragraaf 4.4.4.2

Besluit tot invordering bij dwangbevel.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

22.6

Awb

art. 4:86

Besluit tot intrekking van een bestuurs rechtelijke geldschuld.

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

Tot maximaal € 5.000,- per geval

22.7

 

Ondertekening van alle brieven en besluiten inzake incasso van gemeentelijke vorderingen

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

Dit betreft een ondertekenings mandaat voor besluiten die door het college zelf worden genomen.

Informatieverstrekking

23.1

Wet op de Omzet belasting

Art. 14

Doen van BTW aangifte

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

23.2

Wet op de vennoot schaps-belasting

Doen van aangifte vennootschaps belasting

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

23.3

Algemene wet Rijks belastingen

Hoofdstuk 2

 

Ondertekening opgaven aan rijksbelasting dienst inzake uitbetaalde vergoedingen aan niet in de salaris administratie opgenomen personen

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

Treasuryfunctie en budgethouderschap

24.1

Gemeente wet

Art. 212

Finan ciële veror dening

Alle activiteiten die zich richten op het besturen en beheersen van, het verantwoorden van en het toezicht houden op de financiële vermogens waarden, de financiële stromen, de financiële posities en de hieraan verbonden risico’s. Hierbij wordt in ieder geval gedacht aan:

  • Financiering, deelnemingen en financieel relatiebeheer, schatkist bankieren

  • Kasgeldbeheer (saldobeheer en liquiditeits beheer)

  • Renterisico management

  • Garantie verstrekkingen aan instellingen en verenigingen met een publieke taak

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB;

Afdelings manager bedrijfs voering;

Kwaliteits manager;

Concern controller.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Mandaten, volmachten en voorwaarden zijn opgenomen in het treasury statuut gemeente Tiel

24.2

Gemeente wet

Finan ciële veror dening

Het aanwijzen van budgethouders als bedoeld in de budgethouders regeling

Van college aan gemeente secretaris

 

 

24.3

Gemeente wet

Finan ciële veror dening

Budget houders -regeling

Het aanwijzen van budget beheerders als bedoeld in de budgethouder sregeling

Van college aan budgethouders als bedoeld in de budgethouders regeling

 

 

Rechten (o.a. leges) en Belastingen

25.1

Gemeente wet

Art. 231

Het besluit tot op aanvraag of ambtshalve verlenen van ontheffing, teruggave, vermindering of vrijstelling van rechten en/of belastingen

 

Van heffings ambtenaar en/of invorderings ambtenaar aan:

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

 

Tot maximaal € 5.000,- per geval

25.2

Algemene wet rijks belastingen

Art. 25, lid 1

Het horen naar aanleiding van en het beslissen op ingediende bezwaar schriften tegen gemeentelijke rechten en/of belastingen

 

Van heffings ambtenaar aan:

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

 

25.3

Algemene wet rijks belastingen

Art. 63

Toepassen hardheids clausule inzake rechten en/of belastingen

 

 

Van college aan heffings ambtenaar

Geen ondermandaat mogelijk

 

25.4

Algemene wet rijks belastingen

Art. 66

Geheel of gedeeltelijke kwijtschelding bestuurlijke boete inzake rechten en/of belastingen

Van college aan heffings ambtenaar

Geen ondermandaat mogelijk

 

25.5

 

Rechten en/of belastingen geheel of gedeeltelijk oninbaar verklaren

Van college aan invordering sambtenaar

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Invorderings ambtenaar: tot maximaal € 5.000,- per geval;

Functionaris tot maximaal € 100,-

25.6

Algemene wet rijks belastingen

Art. 26 en 27h

Vertegen woordiging in (hoger-) beroeps procedures bij rechtbank en gerechtshof inzake rechten en/of belastingen

 

Van heffing sambtenaar en/of invordering sambtenaar aan:

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

 

 

 

PERSONEEL EN ORGANISATIE

 

Bedijfsvoering

26.1

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

Uitvoeren salaris administratie in ruimste zin waaronder de uitvoering van vigerende wet- en regelgeving, de van toepassing zijnde rechtspositie regeling en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Binnen de beschikbare budgetten

26.2

BW 7: titel 10

CAO Gemeen ten en lokale regelingen

Uitvoering personeels administratie, in de ruimste zin, waaronder de uitvoering van vigerende wet- en regelgeving en van toepassing zijnde rechtspositie regeling en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Binnen de beschikbare budgetten

26.3

BW 7: titel 10

CAO Gemeen ten en lokale regelingen

Uitvoeren Reglement ABP en Loyalis, APPA

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

26.4

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

Betreffende sociale verzekerings wetgeving

Wachtgeld regeling

Besluiten o.g.v. wachtgeld regelingen, sociale verzekerings wetgeving en daaraan verwante uitkerings regelingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

 

26.5

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

Betreffende sociale verzekerings wetgeving

Wachtgeld regeling

Uitvoering wachtgeld regelingen, sociale verzekerings wetgeving en daaraan verwante uitkerings regelingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

 

26.6

 

Onder tekening opgaven aan rijks belasting dienst inzake uitbetaling aan niet in de (salaris) administratie opgenomen personen, voor zover het aan gelegenheid is waarvan de uitvoering is opgedragen aan de GR BWB; (Gemeente wet)

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

 

26.7

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

 

Het afgeven van werkgevers verklaringen

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

26.8

Regle menten Zorg verzekeraars, ABP, Loyalis, APPA

Declaraties zorg verzekeraars, ABP, Loyalis, Loonbelasting, Arbodienst en A&O fonds, het voeren van corres pondentie met deze instellingen daaronder begrepen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

26.9

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

 

Besluiten vergoedingen inzake bedrijfs ongevallen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

Voor zover de zaak niet is overgedragen aan de verzekeraar.

26.10

 

Af- en aanmelding collectieve ziektekosten verzekering inclusief corres pondentie

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

 

26.11

 

Het voeren van corres pondentie over personele voorzieningen voor zover deze zijn ondergebracht bij een verzekerings maatschappij

 

 

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaam heden mee is belast

Voor zover de zaak niet is overgedragen aan de verzekeraar.

26.12

Algemene wet Rijks belastingen

Hoofdstuk 2

Pensioen reglement ABP 2015

art. 1.12

Doen van aangifte bij

De belasting dienst, het pensioen fonds en de bedrijfs vereniging, evenals het instellen van bezwaar en beroep

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

 

Rechtspositionele zaken

27.1

 

Besluiten tot aangaan, verlengen, wijzigen, opzeggen, beëindigen van overeen komsten met de Arbo-dienst en ondertekening daarvan en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

 

27.2

BW 6:162 en 6 afdeling 10

Besluit m.b.t. het verhalen van loonschades en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

 

27.3

 

Aanwijzen van een werknemer als secretaris van de geschillen commissie personele aangelegen heden / functie waardering

 

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

 

 

27.4

 

Het opmaken en plaatsen van (interne) personeels advertenties in het kader van werving en selectie van nieuw personeel

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

27.5

BW 7: titel 10

CAO Gemeenten en lokale regelingen

 

Besluiten tot (laten) uitvoeren van antecedent en genees kundige onderzoeken en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

27.6

BW 7: titel 10

CAO

Gemeen

ten

en lokale

regelingen

 

Besluiten tot afwijzing en afschrijven van sollicitanten die niet in aanmerking komen voor benoeming inclusief open sollicitaties en het verrichten van de daarvoor benodigde rechts handelingen.

 

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

 

 

 

Juridische zaken

Secretariaat klachten en bezwaarschriften

28.1

Awb

Art. 7:10

Opschorten, verdagen van de beslistermijn besluit op bezwaar.

Van college en burgemeester aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

Functionarissen van team AJZ&Control BWB

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

28.2

Verordening op de bezwarencommissie art. 2 lid 3

Besluit om al dan niet ambtelijk te horen

Van college en burgemeester aan adviseurs van team AJZ&control BWB

Geen ondermandaat

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

28.3

Awb

Art. 7:11

Horen van belanghebbenden en beslissen op bezwaarschriften waarbij ambtelijk is gehoord

Van college en burgemeester aan de adviseurs van team AJZ&Control BWB

Geen ondermandaat

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe.

Het besluit wordt niet genomen door de adviseur die heeft gehoord.

28.4

Awb, artikel 2:1, tweede lid,

6:6, 6:14, eerste lid, 6:15, eerste lid, 7:3, 7:4, tweede lid, 7:6, vierde lid, 7:9.

Opvragen en beoordelen machtiging, hersteltermijnen, ontvangstbevestiging, doorzendplicht, afzien horen, ter inzage leggen stukken, achterwege laten toezending verslag, nieuwe feiten en omstandigheden.

Van college en burgemeester aan Gemeentesecretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB;

Functionarissen van team AJZ&Control BWB

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

28.5

Verordening bezwarencommissie, klachtencommissie

Benoemen, schorsen, ontslaan secretaris bezwaren- en/of klachtencommissie

Van college en burgemeester aan

Directeur BWB;

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

28.6

Awb, art. 7:5, tweede lid

Besluit om af te zien van openbaarheid zitting

Van voorzitter bezwarencommissie, college en burgemeester aan adviseurs van team AJZ&Control BWB

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

Aansprakelijkheid

29.1

Burgerlijk wetboek, boek 6, titel 3

Besluiten tot toekennen en afwijzen van aansprakelijkheidsstellingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen.

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast.

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe Betreft alleen de gevallen die vallen onder het eigen risico van de betreffende aansprakelijkheidsverzekering

Documentenbeheer

Basisregistratie adressen en gebouwen

30.1

Wet Bag

Aanwijzingsbesluit ambtenaar wet Bag

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

30.2

Wet Bag

Beheer basisregistratie adressen en gebouwen

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

30.3

Verordening naamgeving en nummering adressen

Het vaststellen, wijzigen of intrekken van (huis)nummers

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

30.4

Art. 39 Wet Bag jo artt. 37 en 38 Wet Bag

Besluit tot wijziging of opneming van een authentiek gegeven naar aanleiding van een melding of verzoek met betrekking tot onjuistheid of onvolledigheid

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb)

31.1

Wkpb

Het toetsen van de brondocumenten aan vereisten voor inschrijving

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.2

Wkpb

Uitgifte van inschrijfnummers en identificatienummers

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.3

Wkpb

Het plaatsen van aantekeningen op het brondocument

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.4

Wkpb

Het verstrekken van een bewijs van inschrijving

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.5

Wkpb

Het waarmerken van afschriften van brondocumenten, waarbij publiekrechtelijke beperkingen zijn opgelegd

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.6

Wkpb

Verstrekken van afschriften of uittreksels uit het register en registratie

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.7

Wkpb

Verstrekken van verklaringen dat geen publiekrechtelijke beperking van toepassing is

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.8

Wkpb

Het (doen) verstrekken van berichten aan de landelijke voorziening

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.9

Wkpb

Het inschrijven van documenten in het register en het opnemen van gegevens daarover in de registratie

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.10

Wkpb

Het herstellen van fouten en doorvoeren van correcties

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

31.11

Wkpb

Het verwerken van kadastrale mutaties in de administratie

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Documentenbeheer

32.1

Archiefverordening

Het beheer van de archiefbescheiden die niet naar de archiefbewaarplaats zijn overgebracht

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

32.2

Archiefverordening

Het toezicht op het beheer van de archiefbescheiden die niet naar de archiefbewaarplaats zijn overgebracht

Van college aan:

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

I&A

33.1

Gemeentewet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeentewet

art. 171

Besluit tot verkoop van oude en overtollige automatseringsapparatuur en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

33.2

Uitvoering wijzigingsbeheer m.b.t. documenten die directe relaties hebben met DigiD

Van college en burgemeester aan: Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Facilitaire zaken

Facilitair

34.1

Gemeentewet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeentewet

art. 171

Besluiten tot het tijdelijk in gebruik geven van ruimten in gemeentelijke onroerende zaken aan externen voor vergaderingen en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen

Van college en burgemeester aan:

Gemeentesecretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

34.2

Gemeentewet

art. 160 lid 1, onderdeel e.

Gemeentewet

art. 171

Besluiten tot en het nemen van veiligheidsmaatregelen in en met betrekking tot gemeentelijke onroerende zaken en het verrichten van de daarvoor benodigde rechtshandelingen

Van college en burgemeester aan:

Gemeentesecretaris;

Directeuren directieteam;

Teammanagers;

Bestuur BWB;

Directeur BWB;

Teamhoofden BWB.

De functionaris die hier op grond van zijn normale werkzaamheden mee is belast

Mandaat geldt niet voor gemeente West Betuwe

 

 

Naar boven