Wijziging Nadere regels stimuleringssubsidie verkleuren en/of verplaatsen binnenstad Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel;

gelet op titel 4.2 Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Meppel;

b e s l u i t e n:

vast te stellen de volgende wijziging van de Nadere regels stimuleringssubsidie verkleuren en/of verplaatsen binnenstad Meppel.

 

I  

Artikel 1, onder f komt als volgt te luiden:

Verkleuren: het wijzigen van de functie van een (winkel)pand naar een andere functie door middel van een verbouwing dan wel sloop/nieuwbouw, die uiteindelijk wordt vastgelegd in een bestemmings- dan wel omgevingsplan.

II  

Artikel 4, eerste lid komt als volgt te luiden:

De aanvrager moet een winkelpand rechtmatig in eigendom of in gebruik hebben.

III  

De Toelichting bij de Nadere regels wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 1, onder a komt als volgt te luiden:

Voor wat betreft de begripsomschrijving voor aanloopstraten is aansluiting gezocht bij Hoofdstuk 2, paragraaf 2.2.1.2 Aanloopstraten, van het Detailhandelsbeleid. De kaart op pagina 19 van het Detailhandelsbeleid is het uitgangspunt. Voor de beeldvorming is een kaartje van het kernwinkelgebied en het aanloopstratengebied bij deze Nadere regels gevoegd (bijlage 1), waarin de in de definitie genoemde aanloopstraten zijn ingetekend. Dit is uitdrukkelijk niet uitputtend bedoeld. Ook panden in andere straten binnen de gebiedsbegrenzing aanloopstraten kunnen voor subsidie in aanmerking komen.

Voor wat betreft het toepassingsbereik van deze Nadere regels is tevens bedoeld dat panden in het kernwinkelgebied gelegen op de grens van dit gebied en de huidige of toekomstige voordeur uitkomend op de aanloopstraat voor subsidie op grond van deze Nadere regels in aanmerking komen.

 

Artikel 3, onder a komt als volgt te luiden:

De subsidie is bedoeld voor de noodzakelijke verbouwing, dan wel sloop/nieuwbouw, die nodig is in het kader van de functiewijziging van het pand. Hierbij kan ook gedacht worden aan het realiseren van een trapopgang, ramen, een keuken etc.

Het enkel uitbreiden van een pand, middels bijvoorbeeld een aanbouw, komt niet in aanmerking voor een subsidie.

 

Artikel 5, onder 1, eerste alinea, komt als volgt te luiden:

De verkleuringssubsidie kan bestaan uit een bijdrage aan de eigenaar voor het vervaardigen van een plan voor de herontwikkeling van (leegstaand) vastgoed gelegen in een aanloopstraat naar een functie anders dan detailhandel. Ook kan een bijdrage in de feitelijke verbouwingskosten, dan wel sloop/nieuwbouwkosten worden verstrekt.

IV  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 mei 2020,

de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven