Gemeente Sittard-Geleen - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Poort van Geleen 2018

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 mei 2020 het bestemmingsplan “Poort van Geleen 2018" gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan ligt vanaf 4 juni 2020 gedurende 6 weken (dus tot 17 juli 2020) voor een ieder ter inzage in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl;

plan-id.: NL.IMRO.1883.BPPoortvGeleen2018-VA01

Planbegrenzing:

Het plangebied wordt begrensd door de Burgemeester Lemmensstraat aan de westzijde, de Seringenstraat aan de zuidzijde, de woonbebouwing aan de Meidoornstaat aan de oostzijde en het 'Hof van Limburg' aan de noordzijde.

Inhoud van het bestemmingsplan:

De gewenste nieuwbouw voor de vestiging van Basic Pharma past, voor wat betreft ligging en omvang van de bouwvlakken en toegestane bouwhoogte niet binnen de regelgeving van het in 2009 vastgestelde plan “Poort van Geleen”. Het nieuwe bestemmingsplan geeft de juridisch-planologische grondslag voor de nieuwbouw van het bedrijf.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen hebben betrekking op:

  • De aanpassing van de belemmeringenstrook aan weerszijden van de gastransportleiding.

  • Het vervallen van het verbod op vestigen van zoneringsplichtige inrichtingen.

  • Correctie maatvoeringsaanduiding op de digitale verbeelding.

  • Het vervallen van een aantal nadere eisen.

  • Aanpassing van het bouwvlak ten behoeve van de geprojecteerde dockshelters.

  • Het toevoegen van het begrip “Luifel” en aanpassen van het begrip “Peil” in de planregels.

  • Toetsing van het plan aan de geluidnormen van het krachtens de Wet geluidhinder gezoneerde industrieterrein.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad.

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Tegen de gewijzigde plandelen kan eenieder beroep instellen.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Sittard-Geleen, 4 juni 2020.

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven