Inspraak ontwerp Afvalstoffenverordening gemeente Roosendaal en ontwerp Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Roosendaal

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat de ontwerpen van de Afvalstoffenverordening1 gemeente Roosendaal en het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Roosendaal op 26 mei 2020 zijn vastgesteld en voor inspraak zijn vrijgegeven.

 

 

Waar kunt u de ontwerpverordening en -uitvoeringsbesluit inzien?

In verband met de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus hebben wij er voor gekozen de ontwerpen niet ter inzage te leggen aan de balie van Publiekszaken. Beide ontwerpen zijn gedurende zes weken voor iedereen online beschikbaar vanaf 3 juni 2020 tot en met 16 juli 2020 via www.roosendaal.nl/huishoudelijk-afval. Voor een geprinte versie kunt u contact opnemen met dhr. Bas Raeijmaekers via nummer 14 0165. U krijgt dan de ontwerpen per post opgestuurd.

 

Nadere toelichting

De wet regelt een inzamelfrequentie van eenmaal per week inzamelen van huishoudelijk afval. De raad maakt van de mogelijkheid gebruik om van deze bepaling af te kunnen wijken. Voor de inwoners van Roosendaal verandert de inzamelfrequentie van ophalen niet. Vanaf 1 maart 2020 is dat voor huishoudelijk restafval eenmaal per 4 weken, voor GFT+E afval eenmaal per 2 weken, voor oud papier 12 maal per jaar en voor kunststofverpakkingen, blik en drankenkartons eenmaal per 2 weken. Op basis van deze inzamelmomenten kan Saver een efficiëntere routeplanning maken. Dit werkt kostenbesparend, wat in de toekomst betekent dat de kosten minder hard zullen stijgen. In de nieuwe ontwerpverordening en -uitvoeringsbesluit is dit geregeld. Verder zijn de regelingen vernieuwd en beter geformuleerd.

 

U wilt meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Bas Raeijmaekers via het nummer 14 0165.

 

U wilt reageren?

Van 3 juni 2020 tot en met 16 juli 2020 kunt u uw zienswijze over het onderwerp schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u opsturen naar Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, ter attentie van College van burgemeester en wethouders van Roosendaal. Het indienen van een mondelinge zienswijze kan op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer B. Raeijmaekers via het nummer 14 0165.

 

 

 

Roosendaal, 26 mei 2020

de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven