Voornemen tot onttrekking aan de openbaarheid van het verkeer van een stukje Borgerderweg te Odoorn, nabij perceelnr. 27

Aanleiding

Bij het perceel Borgerderweg 27 Odoorn ligt nog een stukje doodlopende openbare weg met een lengte van ca. 100 m in west-oost richting. Het is een restant, dat overbleef na reconstructie van de N-34 en de Borgerderweg m.b.t. de afslag Exloo. Het vormde de eerste 100 meter van de toegangsweg richting het staatsbos naar Poolshoogte. Door de reconstructie kwam de toenmalige onderdoorgang van de N-34 te vervallen en werd de toegangsweg naar Poolshoogte ook aangepast.

Dit stukje doodlopende weg incl. bermen verloopt aansluitend en parallel aan het perceel Borgerderweg 27. De eigenaar/bewoners hiervan hebben verzocht of dit stukje openbare weg kan worden aangekocht van de gemeente. Daarvoor moet het stukje weg aan de openbaarheid worden onttrokken.

Tegen onttrekking bestaan volgens burgemeester en wethouder geen dringende redenen en ook het algemeen belang verzet zich er niet tegen. Zij willen de raad dan ook voorstellen een onttrekkingsbesluit vast te stellen.

Op de voorbereiding van dat besluit is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing.

Raadvoorstel

Om medewerking aan onttrekking te kunnen verlenen is een raadsbesluit nodig op grond van artikel 9, eerste lid, van de Wegenwet. Burgemeester en wethouders willen de raad voorstellen zo’n besluit te nemen.

Terinzagelegging

Het ontwerp-raadsvoorstel en het ontwerp-raadsbesluit met bijbehorende tekening liggen vanaf donderdag 28 mei 2020 gedurende 6 weken (tot en met woensdag 8 juli) ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), cluster Omgeving. Bij het KCC werkt men op afspraak. Voor informatie over het maken van een afspraak en de openingstijden van de balie kunt u terecht op de contact pagina van onze website.

Het ontwerpraadsvoorstel en –besluit met tekening zijn overigens ook als bijlagen bij deze publicatie in te zien.

Zienswijzen

Belanghebbenden (dat zijn degenen die een rechtstreeks belang kunnen aantonen bij de te nemen beslissing) kunnen gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen hun zienswijze schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden naar burgemeester en wethouders. Voor mondelinge zienswijzen kan op werkdagen m.u.v. woensdagen ‘s ochtends contact worden opgenomen met dhr. G. Grooteboer, cluster Realisatie, te bereiken via T. 14 0591.

Naar boven