Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan ‘Scheldekwartier, Timmerplein’

Burgemeester en wethouders maken, op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Vlissingen, bekend dat vanaf 28 mei 2020 gedurende een periode van zes weken (dus t/m 8 juli 2020) in het stadhuis, Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen, ter inzage ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Scheldekwartier, Timmerplein’.

 

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan dat globaal begrenst wordt door De Willem Ruysstraat, Dokwerker en Albionkade (hierna deelgebied ‘Timmerplein’) zijn, naast de Timmerfabriek en bouwplot Zeelandtoren, nog een viertal bouwplots gesitueerd. In het gebied worden maximaal 160 woningen, verblijfsrecreatieve en commerciële functies beoogd. Waarbij mogelijkheden worden geboden voor een hotel, recreatieappartementen, horeca met bijbehorende dienstverlening en kantoren. De ontwikkelingen behoren tot het transformatieproject Scheldekwartier.

 

Het bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader voor de realisering van deze ontwikkelingen. De Crisis- en herstelwet alsmede de coördinatieregeling ingevolge de Wet ruimtelijke ordening, zoals vastgelegd in de Coördinatieverordening van de gemeente Vlissingen, zijn van toepassing verklaard.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan met de bijlagen is digitaal te raadplegen via de website www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (rubriek ‘plannen in procedure’ en vervolgens bij ‘voorontwerp-bestemmingsplannen’).

 

Gedurende bovenvermelde termijn kan iedereen ten aanzien van dit voorontwerp een inspraakreactie indienen bij ons college. Het is tevens mogelijk per e-mail een reactie in te dienen, waartoe het formulier kan dienen, dat aangetroffen wordt op de website bij het bestemmingsplan.

 

Vlissingen, 27 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

de burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

de secretaris, mr. drs. ing. M. van Vliet

Naar boven