Vastgesteld paraplubestemmingsplan Duurzame Energie Leudal

Aanvulling op bekendmaking Staatscourant 2020-27426 en Gemeenteblad 2020-124656 : correctie hyperlink. 

Besluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 28 april 2020 het paraplubestemmingsplan Duurzame Energie, zoals dat ter inzage heeft gelegen van 5 november 2019 tot en met 16 december 2019, gewijzigd heeft vastgesteld.Het paraplubestemmingsplan heeft tot doel om de bestaande algemene afwijkingsbepalingen te laten vervallen in zowel de kernen als het buitengebied. Deze aanpassing van de nu geldende bestemmingsplannen is noodzakelijk om de kwaliteit van ontwikkelingen naar de toekomst toe te borgen. Medewerking aan energie-ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt via een buitenplanse procedure, mits het bepaalde in het vigerende Beleidskader 'Duurzame energie (zon en wind)' onverkort wordt toegepast, voldaan wordt aan daarin gestelde criteria en de ontwikkeling ruimtelijk aanvaardbaar is.

Terinzagelegging Van 25 mei 2020 tot en met 5 juli 2020 ligt het plan met bijlagen voor iedereen ter inzage.

Digitaal is het plan beschikbaar gesteld op de landelijke website voor ruimtelijke plannen en in te zien via de hyperlink: NL.IMRO.1640.BP19LeuDrzmEnergie-VG01 (= planidentificatienummer). De bronbestanden zijn beschikbaar via de hyperlink Bronbestanden Paraplubestemmingsplan Duurzame Energie.

Daarnaast ligt een papieren versie van het plan ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1, gedurende de openingstijden van de receptie(let op: vanwege het Coronavirus/landelijke RIVM-maatregelen én het in verband daarmee in acht nemen van de gezondheid van u en onze medewerkers, werken wij alleen nog op afspraak. Wilt u de stukken inzien, dan moet u vooraf telefonisch een afspraak maken via 0475 85 90 00).

Beroep en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een beroepschrift worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • 3.

    iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener(s), de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

Via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het ook mogelijk digitaal beroep instellen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan wordt dan opgeschort, totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

 

Naar boven