Openbare bekendmaking bestuursdwang container

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er bestuursdwang zal worden toegepast ten aanzien van een container die is geplaatst op het perceel aan de Terraweg, kadastraal bekend gemeente Best, sectie B, nummer 2756. Deze container is in strijd met het bestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’ (bestemmingsplan) en de Algemene plaatselijke verordening op de openbare wege geplaatst. Het betreft een zwarte container, met een lengte van 4 meter, een hoogte van 2 meter en een diepte van 2 meter. Het dak is bedekt met dakleer. De container is afgesloten.

 

 

Overtredingen

Ingevolge artikel 2.1, eerste lid, aanhef en onder C van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is het verbodem om zonder een omgevingsvergunning gronden te gebruiken in strijd met het bestemmingsplan.

 

Volgens artikel 4.1 van het bestemmingsplan ‘Woonwagenlocatie Terraweg’ heeft de locatie waarop de container geplaatst is, de bestemming ‘Verkeer’. Op grond van dit artikel is het niet toegestaan om goederen op te slaan op deze locatie.

 

Ook wordt door de plaatsing van de container artikel 2:10 van de Algemene Plaatselijke verordening (Apv) overtreden. In dit artikel staat dat het verboden is de weg of een gedeelte anders te gebruiken dan volgens de publieke functie daarvan. Dit is onder andere het geval als het gebruik een belemmering vormt of kan vormen voor het beheer of onderhoud van de weg.

Voornemen last onder bestuursdwang

Op 12 mei 2020 hebben wij een voornemen last onder bestuursdwang aangeplakt op de eerdergenoemde container, met het verzoek de desbetreffende te verwijderen.

De container diende voor 17:00 uur op zondag 17 mei 2020 verwijderd te worden. Op 18 mei 2020 is geconstateerd dat dit niet is gebeurd.

Eveneens hebben wij de overtreder/gebruiker van de container de mogelijkheid geboden om hun zienswijze kenbaar te maken. Hiervan is geen gebruikgemaakt.

 

Last onder bestuursdwang

Wij maken op grond van artikel 125 Gemeentewet gebruik van onze bevoegdheid om bestuursdwang toe te passen. De contanter is in strijd met artikel 2.1, eerste lid aanhef en onder C van de Wabo en in strijd met artikel 2:10 van de Apv op eerdergenoemde locatie geplaatst. Aangezien de eigenaar/ de gebruiker van deze container niet bij ons bekend is, maken wij middels deze publicatie kenbaar dat wij een last onder bestuursdwang opleggen.

Wij gelasten de eigenaar/ de gebruiker van deze container om de desbetreffende containter vóór 08:00 uur op woensdag 3 juni 2020 te verwijderen en verwijderd te houden van de openbare weg. Na deze termijn wordt de container op last van de gemeente verwijderd.

De container wordt gedurende maximaal 13 weken opgeslagen. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar/ de gebruiker de container weer ophalen.

 

Bezwaar

De belanghebbenden die het niet eens is met onze beslissing, kan hiertegen bezwaar maken. Dit bezwaar dient binnen zes weken na de publicatie van dit besluit gedaan te worden.

 

26-05-2020,

Burgemeester en wethouders van Best

Naar boven