Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) t.b.v. 54 woningen en 54 appartementen binnen het project Ravesteynplein te Vlissingen (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van Vlissingen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning hebben verleend voor het ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ en het ‘bouwen’ ten behoeve van het door L’escaut te realiseren project met 54 grondgebonden woningen en 54 appartementen aan het Ravesteynplein. De projectlocatie wordt begrensd door de Schuitvaartgracht, de Hogeweg, Arbeidstraat en de Nieuw Bonedijkelaan.

Tevens hebben wij besloten geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Coördinatieregeling

De artikelen 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, in combinatie met de ‘Coördinatieverordening Wet ruimtelijke ordening Vlissingen 2013’, maken het mogelijk om de vereiste vergunningen voor de realisatie van het plan gelijk op te laten lopen met de procedure voor de projectomgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3°, van de Wabo om af te wijken van de ter plaatse geldende beheersverordening ‘Middengebied’.

De voorbereiding, vaststelling en bekendmaking van de vergunningen worden gebundeld. Dit betekent, dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het verlenen van de projectomgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3°, van de Wabo om af te wijken van de ter plaatse geldende beheersverordening ‘Middengebied’ is verleend door het college van burgemeester en wethouders. Dit besluit is genomen met inachtneming van het raadsbesluit van 27 januari 2011 (bijlage 1, onder 1) over het niet eisen van een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad op grond van de Wabo. De raad is tot 7 mei 2020 in de gelegenheid gesteld aan te geven of de beslissing over de afgifte van de verklaring van geen bedenkingen aan de gemeenteraad voorgelegd moet worden. Hier is geen gebruik van gemaakt door tenminste ¼ deel van het aantal.

Inzage De beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 mei 2020 gedurende zes weken (tot en met 2 juli 2020) ter inzage in het stadhuis in Vlissingen. U kunt de stukken elke werkdag tijdens openingstijden inzien. De omgevingsvergunning is ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.vlissingen.nl/bekendmakingen en in het gemeenteblad via de link https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Tegen de omgevingsvergunning kan binnen 6 weken na de dag waarop deze ter inzage is gelegd, beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die:

  • 1.

    zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • 2.

    het beroep beperken tot de eventuele wijzigingen in de beschikking die afwijken van het gepubliceerde ontwerp,

  • 3.

    redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze over de ontwerpbeschikking te hebben ingediend.

Het beroep kan worden gericht aan de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA BREDA. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de vergunning niet. Wel kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. De beroepstermijn vangt aan op 21 mei 2020 en eindigt op 2 juli 2020.

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Vlissingen, 21 mei 2020

Burgemeester enwethouders van Vlissingen,

Namens deze:

drs. A.R.B. van den Tillaar, burgemeester

mr. drs. ing M. van Vliet, secretaris

Naar boven