Gemeente Aalsmeer – Ontwerp ‘Kaders zonne-energie

Z 20-02 5644

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken bekend dat met ingang van 15 mei tot en met 25 juni 2020 voor iedereen het ontwerp ‘Kaders zonne-energie’met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

 

Aalsmeer heeft als doel in 2040 onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Om dit waar te maken zet Aalsmeer in op energiesparing en op het vergroten van duurzame opwek. ‘Kaders zonne-energie’ is een ruimtelijk afwegingskader die richting biedt aan initiatieven voor (duurzame) zonne-energie opwek. Doel hiervan is de lasten van zonne-energie opwek voor de omgeving te verlagen en de lusten hiervan te verhogen.

 

Inzage

Met ingang van 15 mei 2020 tot en met 25 juni 2020 ligt het ontwerp beleidsstuk met de daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage in digitale vorm (pdf) via de website www.aalsmeer.nl/duurzaamheid. Gedurende de inzagetermijn worden beleidsstukken normaal gesproken ter inzage gelegd in het raadhuis van Aalsmeer en Amstelveen. In verband met maatregelen omtrent COVID-19 gebeurt dit momenteel niet. Mocht u echt niet in de gelegenheid zijn om de stukken online in te zien, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0297-387575. Dan proberen wij u op een andere manier te helpen. Zodra de maatregelen worden opgeheven, kunt u weer op het raadhuis terecht.

 

Indienen reactie

Gedurende deze inzagetermijn wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om een mondelinge of bij voorkeur schriftelijke reactie in te dienen. Schriftelijke feedback moet worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer), onder vermelding van ons kenmerk Z20-025644, of digitaal via e-mail naar adres energietransitie@aalsmeer.nl, met onderwerp ‘Kaders zonne-energie’.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling indienen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak maken.

In de week na 15 mei opent ook een online participatie via www.participatie.aalsmeer.nl waarop tot het einde van de inzage termijn op 25 juni meegedacht kan worden over het beleid.

 

Aalsmeer 14 mei 2020

Naar boven