Gemeente Sittard-Geleen - voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Middengebied-Noord

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen bekend dat de gemeenteraad heeft besloten, te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het Middengebied-Noord. Het gebied wordt globaal begrensd door de Middenweg, Rijksweg Noord Geleen, een denkbeeldige lijn op ca. 160 meter ten noorden van het Janskamperpark in Geleen en de spoorlijn Sittard-Heerlen.

Het bestemmingsplan dat wordt voorbereid voorziet in het terugbrengen van het aantal woningen dat zou worden gebouwd in het Middengebied-Noord. Volgens het huidige bestemmingsplan kunnen daar 700 woningen worden gebouwd. Het nieuwe bestemmingsplan zal, zoals nu voorgenomen, voorzien in 225 woningen en 50 zorgwoningen.

De gemeenteraad heeft besloten dat het voorbereidingsbesluit de dag na bekendmaking in werking treedt.

U kunt het voorbereidingsbesluit inzien vanaf donderdag 14 mei 2020 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Tevens is het voorbereidingsbesluit vanaf de dag van bekendmaking in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. onder NL.IMRO.1883.MiddengebiedNoord-VBB1.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven