Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam houdende regels omtrent Straatnaamgeving Knooppunt Zestienhoven e.a.

Namen van straten enz.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

Gelezen de voorstellen van de directie Gebieden, Participatie en Stadsarchief, Cluster Dienstverlening van 23 juni 2016 en 18 december 2019 (str.n.cie. nummers 1981020 en D1912-3407);

 

gelet op het ter zake ingekomen ambtsbericht van de Commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens, het advies van de gebiedscommissie Overschie ten aanzien van de punten I., II. en III., alsmede op de bepalingen van de Straatnamenverordening 2014;

 

besluit:

 

  • I.

    Te benoemen:

Het knooppunt dat op de bijgevoegde tekening STR_2016-11 is aangeduid met het cijfer 1:

 

1. ………………………………………………………. Knooppunt Zestienhoven

 

De verbindingen die op de bijgevoegde tekening STR_2019-08 zijn aangeduid met de cijfers 1 en 2:

 

1. ………………………………………………………………………. Matlingeweg

2. ……………………………………………………………………... Doenkadepad

 

  • II.

    In te trekken:

De verbindingen op de bijgevoegde tekening STR_2019-08:

 

…………………………………………………………………………….. Doenkade

…………………………………………………………………... Viaduct Doenkade

 

  • III.

    Te bepalen dat dit besluit met ingang van heden van kracht wordt.

Aldus vastgesteld namens het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam op 19 december 2019.

De wethouder Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven,

Drs. B. Wijbenga-van Nieuwenhuizen

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 7 januari 2020 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

 

Toelichting:

De A16 wordt de komende jaren verlengd vanaf het knooppunt Terbregseplein tot de A13. Rijkswaterstaat heeft de gemeente Rotterdam verzocht namen vast te stellen voor de verschillende wegen die in dit kader worden aangepast.

Het tracé van de A16 volgt het eeuwenoude tracé van de Doenkade, die de scheidingsweg vormt tussen de polders Zestienhoven en Schieveen. Hierdoor verdwijnt voor dit gedeelte de Doenkade. De commissie adviseert om de naam Doenkade terug te laten komen in het nieuwe fietspad dat parallel aan de verlengde A16 wordt aangelegd: het Doenkadepad.

Het deel van de Doenkade tussen de Vliegveldweg en Doenbrug blijft bestaan. De commissie adviseert om de naam Doenkade ook hier in te trekken. Het is het advies van de commissie om de naam Matlingeweg te hanteren voor het deel tussen de Vliegveldweg en de Doenbrug. Dit omdat de naam Matlingeweg ten westen van de Doenbrug reeds wordt gehanteerd voor dezelfde weg.

Het Viaduct Doenkade wordt onderdeel van het Knooppunt Zestienhoven. De commissie adviseert de naam in te trekken om viaducten binnen verkeerknooppunten geen namen te geven. Het besluit tot naamgeving van het Knooppunt Zestienhoven is reeds in 2016 genomen, maar niet eerder gepubliceerd in een Gemeenteblad. 

 

Naar boven