Gemeente Beesel – Vaststelling KODE Beesel, Kader voor opwekking duurzame energie in de Gemeente Beesel

Vastgesteld beleidskader

De gemeenteraad van Beesel heeft in de openbare raadsvergadering van 27 januari 2020 ‘Toetsings-KODE Beesel, Toetsings-Kader voor Opwekking Duurzame Energie’ vastgesteld.

Toelichting

Met de KODE Beesel wil de gemeente inhoud geven aan de energietransitie door middel van lokale opwekking hernieuwbare energie. Met als doel om de energievoorziening meer te transformeren naar lokaal beleid en daarmee bij te dragen aan een schonere woon- en leefomgeving. De focus in KODE Beesel ligt daarbij op opwekking van zonne- en windenergie, omdat dit een toepasbare en bewezen techniek is. Tegelijkertijd behoren nieuwe technieken ook tot de mogelijkheden. In de KODE Beesel is opgenomen waar dit wel en niet kan en hoe de gemeente dit wil organiseren en toetsen.

Verdere procedure

Tegen de vaststelling van de bovengenoemde beleidsregel kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Inzien

U kunt de vastgestelde ‘KODE Beesel’ ook raadplegen op de gemeentelijke website www.beesel.nl onder Bestuur en Organisatie/Beleid en regelgeving/Bekendmakingen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Geert Claessens van het team Milieu en duurzaamheid, afdeling Algemene Zaken, bereikbaar onder het telefoonnummer 077-474 92 92.

Beesel, 13 mei 2020

Burgemeester en wethouders van

Beesel,

Namens deze:

F.J.M. Nilessen,

wnd. secretaris

B.C.M. Vostermans,

burgemeester

Naar boven