Openbare bekendmaking toegepaste bestuursdwang voertuig

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er een voertuig dat niet voldeed aan de wettelijke eisen geparkeerd stond op de carpool aan de Oude Rijksweg te Best. Het voertuig betrof een Renault, type Scenic, kleur zwart, voorzien van het Franse kenteken CA 341 BH. Het voertuig is niet op naam gesteld en is niet verzekerd.

 

Ingevolge artikel 47 van de Wegenverkeerswet 1994 dienen motorrijtuigen en aanhangwagens op de weg waarvoor een kenteken is opgegeven dienen overeenkomstig bij algemene maatregel van bestuur vastgestelde regels te zijn ingeschreven en tenaamgesteld.

 

Involgen artikel 2 van de Wet aansprakelijkheid Motorvoertuigen dient voor een motorrijtuig een verzekering afgesloten te worden en in stand gehouden te worden, welke aan de bij of krachtens deze wet gestelde bepalingen voldoet, indien dat motorrijtuig op een weg wordt geplaatst of daarmee op een weg wordt gereden, indien buiten een weg met dat motorrijtuig op een terrein aan het verkeer wordt deelgenomen of indien dat motorrijtuig in het kentekenregister is ingeschreven en tenaamgesteld.

Handhaving

Vanwege de belangen voor de omgeving en mogelijk vandalisme is besloten om handhavend op te treden tegen het aanwezige voertuig Renault Scenic. Daarnaast is dit voertuig in strijd met de wet op de openbare weg geparkeerd. Op 6 mei 2020 is een voornemen last onder bestuursdwang aangeplakt. Het voertuig diende voor 08:00 uur op 8 mei 2020 verwijderd te worden. Dit is niet gebeurd.

 

Wij maken op grond van artikel 125 Gemeentewet gebruik van onze bevoegdheid om bestuursdwang toe te passen. Het voertuigwrak stond er in strijd met 47 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 2 van de Wet aansprakelijkheid Motorvoertuigen.

Aangezien de verblijfplaats van de eigenaar van het genoemde voertuig niet bij ons bekend is, maken wij middels deze publicatie kenbaar dat wij een last onder bestuursdwang opleggen.

Wij gelasten de eigenaar van het voertuig om voor 08:00 uur op maandag 11 mei 2020 te verwijderen en verwijderd te houden. Na deze termijn wordt het voertuig op last van de gemeente verwijderd.

Het voertuigwrak wordt gedurende maximaal 13 weken opgeslagen. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar het voertuigwrak eventueel weer ophalen.

 

Bezwaar

Een belanghebbende die het niet eens is met onze beslissing, kan hiertegen bezwaar maken. Dit bezwaar dient binnen zes weken na de publicatie van dit besluit gedaan te worden.

 

8 mei 2020,

Burgemeester en wethouders van Best

Naar boven