Mandaat Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Op 27 maart heeft het Kabinet in een Kamerbrief de noodmaatregel Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aangekondigd. Deze is gebaseerd op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) maar er zijn minder toets criteria, de periode waarin wij moeten beslissen is teruggebracht naar vier weken én de gemeente kan alvast starten met voorschotten, op grond van artikel 4:95 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 52 Participatiewet. De Tozo is op 17 april in de Staatscourant verschenen en is met terugwerkende kracht in werking getreden per 1 maart 2020. Om een tijdige afhandeling binnen vier weken mogelijk te maken mandateren we deze bevoegdheden aan de teamleider Werk en Inkomen.

Artikel 1  

Het college besluit om de bij het Mandaatbesluit behorende Mandateringslijst, onderdeel afdeling Samenleving, aan te vullen met de volgende bevoegdheden:

 

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Artikel

Orgaan

Type

Omschrijving

Functionaris

Besluit van 17 april 2020, houdende tijdelijke regels omtrent bijstandsverlening aan zelfstandigen die financieel getroffen zijn door de gevolgen van de crisis in verband met COVID-19

B&W

Md

Alle bevoegdheden (inclusief de afwijzing van aanvragen) uit de hoofdstukken 2 en 3 van dit besluit. Dit met terugwerkende kracht per 1 maart 2020.

Teamleider Werk en Inkomen

 

 

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

gemeentesecretaris,

burgemeester,

 

J.G. (Jan) Princen

J.A.H. (Jan) Lonink

 

Naar boven