Besluit tot vervanging van archiefbescheiden Zwijndrecht

College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Zwijndrecht

 

 

Gelet op:

de regeling van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2012 nr. WJZ/466161 (10265), tot wijziging van de Archiefregeling in verband met het stellen van nadere regels omtrent vervanging;

artikel 7 van de Archiefwet

 

 

Besluit

 

Vast te stellen het navolgende: Handboek vervanging archiefbescheiden Drechtsteden InProces

Artikel 1  

  • 1.

    De analoge archiefbescheiden die op grond van de Selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijke en intergemeentelijke organen opgemaakt of ontvangen vanaf 1 januari 2017voor bewaring of vernietiging in aanmerking komen worden vervangen door digitale reproducties, waarna deze analoge archiefbescheiden worden vernietigd;

  • 2.

    De vervanging als bedoeld in het eerste lid geschiedt op de wijze zoals omschreven in het vastgestelde Handboek vervanging archiefbescheiden Drechtsteden InProces.

Artikel 2  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag van bekendmaking van dit besluit

Artikel 3  

Dit besluit kan worden aangehaald als: Handboek vervanging archiefbescheiden Drechtsteden InProces.

 

 

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na de datum van inwerkingtreding ervan schriftelijk bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan:

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Postbus 15 3330 AA Zwijndrecht

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent?

 

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag aan griffierecht in rekening.

College van Burgemeester & Wethouders,

De secretaris de burgemeester

Naar boven