Gemeente Zeist - Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan - Laan van Eikenstein 9 Zeist

Het terrein van het voormalige datacenter van de Rabobank aan de Laan van Eikenstein 9 in Zeist wordt herontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied met maximaal 110 woningen. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Laan van Eikenstein 9’ opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de Utrechtseweg, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende 6 weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist, p/a Omgevingsdienst Regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z-2018-55737.

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt van 7 mei 2020 tot en met 17 juni 2020 ter inzage. U kunt de documenten tijdens de inzagetermijn digitaal raadplegen via www.zeist.nl/bestemmingsplannen of inzien bij de gemeente Zeist, Publiekshal aan Het Rond 1 in Zeist. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. Indien u zelf op geen enkele manier de stukken digitaal in kunt zien, is het voor maximaal één persoon per dag mogelijk om een afspraak te maken deze stukken in het gemeentehuis in te zien. Bel hiervoor met het algemene, verkorte telefoonnummer: 14 030.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

Naar boven