Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan 'Buizerdstraat 8 Zwijndrecht' en vaststelling hogere grenswaarden geluid

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 1 mei 2020 zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 14 april 2020 besloten het bestemmingsplan 'Buizerdstraat 8 Zwijndrecht' gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een woongebouw voor maximaal 24 appartementen op de locatie van de voormalige basisschool Lindestein aan de Buizerdstraat 8. Het plangebied wordt begrensd door de Buizerdstraat aan de noordzijde, de Kerkweg aan de westzijde, de groenstrook die parallel loopt aan het flatgebouw aan het Fazantplein (oneven nummers) aan de oostzijde en het dijklichaam van de Lindtsedijk aan de zuidzijde.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend. Deze zienswijze is voor de vaststelling van het bestemmingsplan in een notitie zienswijzen opgenomen en afgewogen. Er zijn daarnaast ambtshalve wijzigingen gedaan. Deze wijzigingen zijn voor de vaststelling van het bestemmingsplan in de notitie zienswijzen opgenomen. De notitie zienswijzen maakt onderdeel uit van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Hogere grenswaarden

Ter plaatse van de nieuwe woningen wordt door het verkeer op de Kerkweg en de activiteiten op het industrieterrein Dordt-West/Groote Lindt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde op grond van de Wet geluidhinder. Voor realisatie van dit bouwplan zijn voor 6 woningen vanwege wegverkeerslawaai en voor 17 woningen vanwege industrielawaai hogere grenswaarden nodig. Burgemeester en wethouders hebben de benodigde hogere grenswaarden op 10 maart 2020 vastgesteld.

Inzage

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden liggen vanaf 1 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

• Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-11.00 uur

• Woensdag van 15.00-20.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien dient u afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl.

Beide besluiten en de bijbehorende stukken zijn tevens in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder inwoners → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op basis van artikel 8.2 Wro kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpbesluit hogere grenswaarden;

  • 2.

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwijndrecht, 30 april 2020

Naar boven