Gemeente Horst aan de Maas – Kunst- en Cultuurbeleid Horst aan de Maas vastgesteld

Inleiding

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft in de vergadering van 21 april 2020 het Kunst- en Cultuurbeleid Horst aan de Maas vastgesteld.

Beschrijving

Zingeving, ontwikkeling, vrijetijdsbesteding en sociale cohesie zijn voor onze inwoners belangrijke redenen om deel te nemen aan kunstzinnige en culturele activiteiten. Met het nieuwe beleid en de programmalijnen stellen we de kaders vast hoe we hier de komende periode uitvoering aan geven.

Het doel van het kunst- en cultuurbeleid is een bijdrage leveren aan een vitale gemeenschap. Iedereen mag meedoen en kan gebruik maken van een toegankelijk en laagdrempelig cultuuraanbod. Kunst en cultuur zorgen voor ontwikkeling, ontmoeten, plezier en geluk. Hier zijn we trots op en dat laten we zien. Het beleid geeft waarde en invulling aan onze identiteit als gemeenschap, fungeert als kapstok voor kunstzinnige en culturele activiteiten en biedt ze de ruimte om te groeien en bij te dragen aan de ontwikkeling en gezondheid van inwoners van Horst aan de Maas.

Verdere procedure

Tegen dit beleid kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Het nieuwe beleid treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking. U kunt het nieuwe beleid inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

Naar boven