Eerste wijziging Nadere regels Jobcoaching, gemeente Rotterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de concerndirecteur van cluster Werk & Inkomen van 21 april 2020; registratienummer: 2020/06/BK;

 

gelet op artikel 12 van de Participatieverordening Rotterdam 2015;

 

overwegende, dat de gemeenten uit de arbeidsmarktregio Rijnmond in het regionaal arbeidsmarkt overleg hebben afgesproken het tarief voor externe jobcoaching te harmoniseren en jaarlijks te indexeren;

 

besluit:

Artikel I

Artikel 4, zesde lid, van de Nadere regels Jobcoaching komt te luiden:

  • 6.

    De vergoeding voor een jobcoach, intern dan wel extern, is vastgesteld op € 76,90 per uur exclusief btw. Dit bedrag zal jaarlijks per 1 januari geïndexeerd worden met het indexeringspercentage, zoals dat volgt uit de jaarlijkse publicatie Normbedragen voorzieningen van het UWV.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 1 mei 2020.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 21 april 2020.

 

De secretaris,

V.J.M. Roozen

 

De burgemeester,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 22 april 2020 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)I

 

Toelichting:

 

Algemene toelichting

 

Het tarief van de gemeenten van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor externe jobcoaching is nu gebaseerd op het tarief van het UWV.

Naar aanleiding van een grote wijziging van het tarief van het UWV voor jobcoaching hebben de betreffende gemeenten nadere afspraken gemaakt.

In het regionaal ambtelijk overleg van de arbeidsmarktregio Rijnmond van 23 januari 2020 is afgesproken het tarief voor externe jobcoaching binnen de gemeenten te harmoniseren.

 

Artikelsgewijs

 

Artikel I

In dit artikel wordt de vergoeding per uur voor 2020, vanaf datum inwerkingtreding van dit besluit, aangegeven. Als uitgangspunt voor bepaling van het uurtarief is het uurtarief van het UWV van 1 januari 2019 genomen en het door het UWV per 1 januari 2020 gehanteerde indexeringspercentage. Dit komt dan op een bedrag van € 76,90 per uur excl. BTW.

Jaarlijks zal per 1 januari het indexeringspercentage worden afgeleid uit de dan nieuw vastgestelde normbedragen voorzieningen van het UWV.

De gemeente Rotterdam hanteert het genoemde tarief zowel voor een interne als externe jobcoach zoals bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder b en c.

 

Artikel II

Ingangsdatum is afgestemd in regionaal ambtelijk overleg om alle gemeenten de gelegenheid te geven het nieuwe tarief in te voeren. Deze is gesteld op 1 mei 2020.

Naar boven